5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49'uncu maddesi kapsamında çalıştırılan tam zamanlı sözleşmeli personele 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 203'üncü maddesine göre devlet memurlarına ödenen aile yardımı ödeneği ödenir mi?

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 8'inci maddesinde; "Ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışan sözleşmeli personel hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatları ile döner sermaye işletmelerinde sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilenlerden aile yardımı ödeneğinden veya başka bir ad altında da olsa aynı amaçla yapılan herhangi bir ödemeden yararlanamayanlar ile 6191 sayılı Kanun'a tabi personele, devlet memurlarına verilen aile yardımı ödeneği, herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın aynı usul ve esaslar çerçevesinde ödenir." hükmü yer almaktadır.

Buna göre, belediyede 5393 sayılı Kanun'un 49'uncu maddesi kapsamında tam zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılan personele, devlet memurlarına verilen aile yardımı ödeneğinin ödenmesi gerekmektedir.

E-DEVLETTEN BİLDİRİM YAPILABİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü aile yardımı ve aile durum bildirimlerine yönelik yeni bir düzenleme yaptı.

Memurlar, 16/01/2021 tarihinden bu yana aile yardımı ve aile durum bildirimlerini E-Devlet üzerinde yer alan Kamu Personeli Aile Bildirim Sistemi (KAPSİS) üzerinden vermektedir.

- AİLE DURUM BİLDİRİMİ E-DEVLETTEN VERİLEBİLECEK

Muhasebat Genel Müdürlüğü yeni bir düzenleme yaparak 15 Kasım 2021 tarihinden itibaren 4/B'li sözleşmeli personel ile kadro karşılığı çalışan sözleşmeli personelin de aile yardımı ve aile durum bildirimlerini E-Devlet üzerinden verebileceğini açıkladı. İşte Genel Müdürlüğün resmi yazısı