Açıklanan kontenjanlara göre 289 pratisyen hekim ile 2 bin 393 uzman hekimin görev yerleri kura sonucunda belirlenecek.
Toplam 2 bin 682 hekimi kapsayan süreçte başvurular devam ediyor.
Son başvuru tarihi 2 Ekim
Devlet Hizmeti Yükümlülüğü ve sağlık mazereti kapsamında başvuru yapacak adaylar, işlemlerini 2 Ekim 2026 Cuma günü saat 18.00’e kadar tamamlayabilecek.
Başvurular Sağlık Bakanlığının EKİP sistemi üzerinden elektronik ortamda alınacak. Belirlenen süre içinde başvurusunu tamamlamayan adayların kura sürecine ilişkin hak kaybı yaşamamaları için Bakanlığın duyurularını dikkatle takip etmeleri gerekiyor.
Hekimlerin görev yerleri 30 Ekim’de belirlenecek
- Dönem DHY Kurasının 30 Ekim 2026 Cuma günü yapılması planlanıyor.
Kuranın gerçekleştirileceği yer ve saate ilişkin ayrıntılar ise Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından daha sonra ilan edilecek.
Kontenjanın büyük bölümü uzman hekimlere ayrıldı
Kura kapsamında 2 bin 393 uzman hekim ve 289 pratisyen hekim için atama yapılacak.
Böylece toplam 2 bin 682 hekimin Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında görev yapacağı il ve sağlık tesisleri kura sonucunda netleşmiş olacak.
Adayların başvuru sürecini zamanında tamamlamaları ve kura takvimine ilişkin yapılacak resmi açıklamaları takip etmeleri önem taşıyor.




