Memurların toplu sözleşme süreci, hükümet ve sendikalar arasındaki ilk toplantı yarın gerçekleştirilecek. Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda saat 14.00'te başlayacak. Bu görüşmelerde, memur ve emeklilerin mali ve sosyal hakları 2024 ve 2025 yıllarına dair belirlenecek.

Kamu işveren tarafı ve memur sendikalarının yetkililerinin katılacağı toplantıda, 11 hizmet kolunda Memur Sen'e bağlı sendikalar yetkili olacak. Memur-Sen ise toplantıda yetkili konfederasyon olarak yer alacak. Aynı zamanda, Kamu-Sen ve KESK de masada bulunacak ve sürece katkı sağlayacak.

MASADA NELER OLACAK?

İlk toplantı niyetlerin dile getirildiği bir açılış toplantısı olacak. Oturumlar, müzakereler daha sonraki günlerde belli olacak. Her iki taraf ilk toplantıda takvim ile ilgili yeni karar verebilir. Toplu sözleşme görüşmeleriyle memurların iki yıllık maaş zammının yanı sıra özlük hakları, çalışma koşulları ve sendikal haklarına ilişkin hükümler de belirlenecek.

Hükümetin 6 aylık dört dönem için belirlenecek oransal zamların yanı sıra enflasyon farkı uygulamasının sürdüğü bir teklifle masaya gelmesi bekleniyor.

TGRT Haber