Yapay zekâ ile oluşturulduğu belirtilen ve kadın çarşafı giydirilmiş bir domuz görselinin paylaşılması üzerine Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Kılınç’ın görseli, “Yapay zekânın yaratıcılığı insanın hayal gücünün ötesine geçmeye başladı. Çok beğendiğim için paylaşıyorum” notuyla yayımladığı öğrenildi.
Evinde Arama Yapıldı, Dijital Materyallere El Konuldu
Soruşturma kapsamında polis ekipleri tarafından Yenice Mahallesi’ndeki evinde gözaltına alınan Kılınç’ın ikametinde arama gerçekleştirildi. Aramada bir dizüstü bilgisayar ile iki cep telefonuna el konuldu.
İlk Karar: Adli Kontrol
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kılınç, yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Başsavcılığın İtirazı Sonrası Tutuklama
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Kılınç, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.




