Torbalı ilçesindeki aile sağlığı merkezinde meydana gelen olayda, beyaz kod verilen doktor Ekin Hürel Günay, 1.5 ay sonra takip edilip sopayla darp edilmişti. Yaşanan bu şiddet olayı sonrasında, doktorun sağlık raporu mahkemeye ulaştı. İzmir Tabip Odası avukatı Mithat Kara ile müşteki doktor Günay ve sanıkların avukatının katıldığı duruşmada, tutuksuz sanıklar S.A. ve C.A. ise duruşma salonunda hazır bulunmadı.

Görülen duruşmada, doktor Ekin Hürel Günay'ın yaşadığı sağlık sorunları ve görme kaybının mahkemeye sunulan raporlarla netlik kazandığı ifade edildi. Yaşanan olayın ardından açılan davada haklarında dava açılan 2 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Doktor Ekin Hürel Günay'ın maruz kaldığı şiddetin ardından gözündeki hasarın devam ettiği ortaya çıktı. Mahkeme sürecinde Günay'ın sağlık durumu hakkında yazılan müzekkereye gelen yanıta göre, doktorun sağ gözdeki fonksiyonel kaybının yüzde 10'dan fazla, yüzde 50'den az olduğu ve sürekli zayıflama niteliğinde olduğu tespit edildi.

Avukat Mithat Kara, müvekkili Günay'ın gözündeki hasarın devam ettiğini ve bu durumdan şikayetçi olduklarını belirtti. İddia makamı, esas hakkındaki mütalaasında ise sanıkların olay günü doktoru takip edip sopalarla darp ettiklerini belirterek, "silahtan sayılan sopa ile kasten yaralama" suçundan cezalandırılması gerektiğini savundu. Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nun ilgili maddelerine dayanarak yapılan bu suçlamalar, olayın ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Diş Hastanesinde Gerginlik: Doktorla Tartışan Hasta Kamelyanın Üzerine Çıktı Diş Hastanesinde Gerginlik: Doktorla Tartışan Hasta Kamelyanın Üzerine Çıktı

Sanık avukatı, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istedi. Müşteki avukatı Kara da, karar verilirken olayın niteliği ve sanıkların kastının dikkate alınarak alt sınırdan uzaklaşılarak ceza verilmesini talep etti. Hakim, sanık avukatına mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.