Seydikemer Devlet Hastanesi'nin 3 yıl önce başlanan inşaatı, 90 milyon TL'lik ihale bedeliyle gerçekleştirildi. Toplamda 35 bin metrekare kapalı alanı ve 150 yatak kapasitesi bulunan hastane, yaz aylarında sabit 200 bin nüfusun yanı sıra 400 bin nüfusa hizmet verebilecek şekilde tasarlandı.

Vatandaşlar sevinçle karşıladı

Seydikemer ilçesindeki yeni hastanenin hizmete girmesiyle birlikte vatandaşlar arasında büyük bir sevinç yaşandı. Hastanenin Başhekim Vekili ve İlçe Sağlık Müdürü Ahmet Deveci, Seydikemer Devlet Hastanesi'nin en son teknolojiyle donatılmış modern bir hastane olduğunu açıkladı ve hastanenin özellikleri hakkında bilgi verdi.

"191 deprem izolatörü kullanıldı"

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan şöyle konuştu:“Modern mimarisi ile son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılmıştır. Konforlu hasta ve muayene odaları ile hizmet verecektir. Hastane, 36 adet tek, 22 adet çift yataklı odaya sahiptir.31 poliklinik, 4 ameliyathane, 15 yataklı yoğun bakım, 15 yataklı diyaliz ünitesi, 6 yataklı palyatif ünitesi, 4 adet doğum salonu, 17 adet müşahede yatağı yer almaktadır. Akıllı bina teknolojisin ve dijital hastane standartlarına uygun alt yapıya sahiptir. Muhtemel depremlere karşı, betonarme taşıyıcı sisteme sahip yapının sismik yalıtım sistemini oluşturacak 191 deprem izolatörlü bir hastanedir."

Erol, "Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya en kalbi teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz. Hastanemiz Seydikemer’li hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun" diyerek sözlerini sonlandırdı. "