Genel Sağlık İş Sendikasının İş Yeri Temsilcisi olan biyolog kadrosundaki personel, yürütülen soruşturma çerçevesinde başka bir hastane geçici görevle görevlendirildi.

Sendika tarafından yapılan geçici görev yargıya taşınarak, görevlendirmenin iptali talep edildi.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, sendika iş yeri temsilcisi olan personelin, iş yerinde değişiklik yapılabilmesi için, 4688 sayılı kanunda yer alan;bu değişikliğin sebebinin açık ve kesin şekilde belirtilmesi gerekliliği hatırlatılarak, sendika temsilcisinin iş yerini değiştirmeyi gerektirecek nitelikte sebep olmasının zorunlu olduğu belirtildi.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi Genel İş Sendikası hastane iş yeri baş temsilcisi olduğu belirtilen biyolog kadrosundaki personelle ilgili, 4688 sayılı kanunda yer alan, temsilcinin görev yerinin sebebinin açık ve kesin şekilde belirtilmedikçe değiştirilemeyeceği, her ne kadar geçici görevlendirme yapılırken yapılan soruşturma çerçevesinde personelin geçici görevlendirildiği belirtilmiş olsa da, soruşturmanın personelin yapmış olduğu şikayetler üzerine başlatıldığı, soruşturma konusunun sendika temsilcisi olan personelin görev yerinin değiştirilmesini gerektirecek nitelikte olmadığı, geçici görevlendirme ile hedeflenen amacın dışına çıkıldığı, dolayısıyla işlemin sebep unsurunda hataya düşüldüğü sonucuna vardı.

İdare Mahkemesi kararında, sendika iş yeri temsilcisinin görev yerinin açık ve net bir şekilde belirtilmeksizin değiştirilemeyeceğini vurgulayarak, yapılan idari işlemin sebep yönünden hukuka aykırı olduğunu bulduğu, ayrıca mahkeme, işlemin sebep unsurundan dolayı hataya düşüldüğü gerekçesiyle yapılan idari işlem için yürütmenin durdurulmasına karar verdiği öğrenildi.