6. Dönem Toplu Sözleşme sonrası önemli kazanımlara imza attıklarını dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, bu kazanımlardan biri olan toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkarılması konusunda Sağlıktan Haber’e önemli açıklamalarda bulundu.  

İkramiyenin 400 TL’ye çıkarılmasının örgütlü mücadeleyi daha da anlamlı kılan, sendikalı olmayı teşvik eden değerli bir kazanım olduğunu kaydeden Durmuş, “6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde,  3 ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesini 134 TL’den 400 TL’ye çıkardık. Takdir edersiniz ki bu çok önemli bir kazanım. Gerek Memur-Sen gerekse Sağlık-Sen olarak, bunun için öteden beri çok yönlü bir mücadele verdik. Nihayet hedefimize ulaştık. Artık sendikalı olmak çok daha değerli hale geldi. Sağlık çalışanlarını sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz. Mücadelesini verdiğimiz bir kazanım için ‘bize üye olun’ demek en doğal hakkımız” diye konuştu. 

Bu kazanım sayesinde, sendikalarına üye olan sağlık çalışanlarının maaşlarına yılda 1600 TL ek gelir yansıyacağını belirten Durmuş, şunları söyledi:

“Biz her sağlık çalışanının bu haktan yararlanmasını istiyoruz. Biliyorsunuz, toplu sözleşme ikramiyeleri 3’er ay arayla ödeniyor. O yüzden Ocak, Şubat ve Mart ayları için 400 TL’lik ikramiyeden yararlanabilmek için herhangi bir sendikaya üye olmayan çalışanların Ocak 2022’den önce sendikamıza üye olması gerekiyor.”

Her sendikaya üye olanın bu haktan yararlanamadığına dikkat çeken Durmuş, “Bu haktan yararlanabilmek için üye olunacak sendikanın, toplam çalışan sayısının yüzde 1’inden fazla üyeye sahip olması gerekiyor” hatırlatmasında bulundu. Durmuş, “Hali hazırda bu durumda olup da yani Sağlık-Sen dışında her hangi bir sendikaya üye olanlar, en son 15 Aralık’a kadar bize üye olmalılar. Geç kalırlarsa 2022’nin ilk üç ayı için verilecek 400 TL’yi alamazlar. Herhangi bir sendikaya üye olmayanlar için geçerli tarih ise 31 Aralık’tır. Sendika üyesi olmayanlar o tarihe kadar bize üye oldukları taktirde 400 TL’lik toplu sözleşme ikramiyesi kazanacaklar” dedi. 

Sağlık-Sen’in 250 bin üyesi olduğunu kaydeden Durmuş, “Kapımız tüm sağlık çalışanlarına açık. Sendikal kazanımların yegane adresi Sağlık-Sen’dir. Toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye yükselmesini sağlayan da biziz. O nedenle herkesin sendikamıza üye olmasını istemek, en doğal hakkımız” şeklinde konuştu.  

Sağlık çalışanlarının hak mahrumiyeti yaşamalarını istemediklerini kaydeden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, şunları söyledi: 

“Toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkarılmasını sağlamakla tarihi bir kazanım elde ettik. Sağlık çalışanlarının refah ve huzuru için gece gündüz mücadele ediyoruz. Üç ayda bir 400 TL kazanç elde etmek çok önemli bir kazanımdır. Hiçbir çalışanın bu kazançtan mahrum olmasını istemiyoruz. Tek yapılması gereken bize üye olmalarıdır. 
Sağlık-sen olarak 250 bin üye ile tek yetkili sendika biziz. Sendikal mücadelemizi yeni üyelerimizle daha da güçlendirmek ve daha nice kazanımlar elde etmek istiyoruz. Daha çok üye ile sesimiz daha gür çıksın istiyoruz. Hep birlikte güçlü yarınlara ilerlemek için sağlık emekçilerine bir an önce Sağlık-Sen’li olun çağrısında bulunuyorum.”