Ağustosta başlayacak 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin sağlık çalışanları açısından önemine değinen Durmuş, "Tam donanımlı şekilde hazırlandık. En birincil talebimiz, sağlık çalışanlarının istihdamının artırılmasıdır. Bugün Türkiye'de sağlık çalışanlarını OECD, Avrupa bölgeleri ülkeleriyle kıyasladığımızda onların dörtte biri, beşte biri oranında sağlık çalışanıyla hizmet veriyoruz. OECD verilerine göre, Türkiye'de 680 bin ebe hemşire olması gerekiyorken, biz 220 bin ebe hemşireyle bu hizmeti veriyoruz. Bu, sağlık çalışanı arkadaşımızın 3-4 çalışanın yapması gereken işi yapması demektir. Aynı konu doktor için de geçerlidir." ifadelerini kullandı.

"Sağlık çalışanının yüzü gülerse Türkiye güler" sloganının çok doğru olduğunu ifade eden Durmuş, "Bugün sağlık çalışanı, Türkiye vatandaşıyla yılda 9 kez yüz yüze geliyor. Sağlık çalışanını memnun ederseniz, 84 milyonu da memnun etmiş olursunuz." diye konuştu.

Döner sermaye konusuna da değinen Yetki sendika Başkanı Semih Durmuş, yönetmeliğinin ivedi olarak çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Durmuş, genel kurulda Karabük Şubesi Başkanlığına seçilen Sezgin Aydoğmuş ve yönetimine başarı diledi.