Ankara Şehir Hastanesini ziyaret ederek sağlık çalışanlarına karanfil dağıtan Semih Durmuş, 1 Mayıs buluşmasında yaptığı konuşmasında ise 2021’in Sağlık Çalışanları Yılı olması nedeniyle 1 Mayıs’ı sağlık çalışanlarıyla birlikte kutladıklarını dile getirdi.

Durmuş;

"Değerli arkadaşlar; Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü. Sağlık çalışanları şuanda pandemi öncesinde aldıkları ücreti alamıyorlar. Her geçen yıl gelirleri azaldı, azalmaya devam ediyor. Bu yıl aldığı ücret, geçen yıl aldığından, geçen yıl aldığı ücret, daha önceki yılda aldığı ücretten daha az." dedi.

Konuşmasına sistemden memnun kalan bir avuç azınlık kaldığını söyleyerek devam eden Semih Durmuş, "Artık sistem dip yapmış durumda. Döner sermaye sistemi çökmüştür ve altında sağlık çalışanları kalmıştır. Sistemden memnun olan bir avuç mutlu azınlıktır. Bu sisteme ivedilikle son verilmelidir. Adalet şiracesi kaymadan ücretler artırılmalı ve sağlık çalışanları emeğinin, alın terinin hakkını almalıdır diyoruz." dedi.

1 Mayıs buluşmasında konuşan Memur Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bu yıl 1 Mayıs'ta emek ve dayanışma gününde Ankara Şehir Hastanesinin önünde bir aradayız. Virüse direnen, pandemiyle mücadele eden, en önde yürüyen sağlık emekçilerine ithafen buradayız. " dedi.