Dün itibariyle yayına verildiği görülen videolu paylaşımda, Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Toplum için #COVİD19 ne kadar zararlı ve yıkıcı ise, sağlık çalışanları için ek ödeme yönetmeliğine göre dağıtılan adaletsiz ücretler de o kadar ayrıştırıcı ve yıkıcıdır...‬" notuyla döner sermaye sisteminin 2013 - 2017 ve 2017 sonrasındaki durumunu enjektöre benzerek yıllar itibariyle ek ödeme sisteminin eridiği mesajını verdi.

Metin Memiş: Çapsız Olduğunu Biliyordumda Bu Kadar Ahmak Olacağını Düşünmemiştim! haberi için tıklayınız

Ancak Sağlık-Sen'in reklamda gösterilen 2013 ve 2017 yıllarında yetkili sendika olduğu biliniyor. Yapılan paylaşımla döner sermayenin 2013 - 2017 yıllarıyla beraber geldiği durumda içinin boşaldığı gösterilirken, aynı yıllarda Sağlık Sen'in masada sağlık çalışanlarını temsilen oturduğu düşünülünce akıllara soru işareti geldi. Döner sermayenin bu hale gelmesi de aslında Sağlık Sen'in bir kazanımı (!) olarak mı sağlık camiasına gösterilmek istendiği merak konusu oldu.

ÜYELER TEPKİ GÖSTERDİ!

Bu paylaşımın ücretli reklamla yapılıyor olmasına sendika üyeleri "Sağlık Sen Ne Hallere Düştü" yorumunda bulundu.

Öte yandan Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse ise; "İlk defa çalışanların sorunları ile ilgili dürüstçe bir açıklama yapmış; “SAĞLIK ÇALIŞANLARI BİZ NELER YAPTIK GÖRÜN” demiş. Kendisini tebrik ediyoruz." diyerek imalı bir paylaşımda bulundu.