Hürriyet Sağlık Sen Şanlıurfa Eğitim Araştırma’da Yetkili Sendika Oldu! Hürriyet Sağlık Sen Şanlıurfa Eğitim Araştırma’da Yetkili Sendika Oldu!

Gaziantep'te hizmete giren 1875 Yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi'ne yönelik son dönemlerde yapılan karalama kampanyalarına dair Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı'dan açıklama geldi.

Arayıcı, hastanenin hizmete girmesiyle ilgili yaşanan gecikme ve bu süreçteki zorluklara dikkat çekerek, bazı çevrelerin hastane ve sağlık çalışanlarını hedef gösterdiğini belirtti.

Arayıcı, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Son dönemde ısrarla ve kasıtlı bir şekilde gözlemlediğimiz üzere, 2013 yılında temeli atılan ancak 2018'de hizmete girmesi beklenen Gaziantep Şehir Hastanesi, zorlu şartlar altında ancak 2024 yılında hizmete açılabilmiştir. Ancak bu gecikmeye ses çıkarmayan bazı çevreler, şimdi sağlık çalışanlarını hedef göstermektedir.

Hizmetler ortada

Şehir Hastanemiz yaklaşık 7 ay önce, büyük zorluklarla faaliyete geçmiş, her bir sağlık çalışanı arkadaşımız üç kişinin yapacağı işi tek başına yürütmek zorunda kalmıştır. İdarecilerimiz ise evlerinin yolunu unutmuş ve mesai gözetmeksizin çalışmaktadırlar. Başhekimimizin önceki başarıları ve Adana Şehir Hastanesi'ndeki hizmetleri ortadadır.

Razıyız, yanlarındayız

Ancak maalesef, bu başarılar yerine eleştirilmekte, bu durum da şaşkınlıkla karşılanmaktadır. Bizler, sağlık çalışanlarımızın fedakarlıklarını takdir ediyor ve onlara destek olmaktan gurur duyuyoruz. Bu tür haberleri yayarak sağlık çalışanlarımızın motivasyonunu bozan çevrelerin amacını esefle karşılıyoruz. Gaziantep'imizin sağlığı için mücadele eden tüm arkadaşlarımızdan razıyız ve onların yanındayız."