Genç Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası tarafından düzenlenen Sözleşmeli Sağlık Çalışanları Şurası, 4-5 Mayıs tarihlerinde Ankara'da gerçekleşti.

Şura, pek çok farklı sendika ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla büyük ilgi gördü.

Sorunlar masaya yatırıldı

Genç Sağlık Sendikası, 3+1 sözleşmeli sağlık çalışanlarının sorunlarını gündemde tutarak tarihi bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

5 Farklı Araştırma Masası Kuruldu

Sözleşmeli Sağlık Çalışanları Şurası'nda 5 farklı araştırma masası kuruldu. Bu masalarda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 663 sayılı KHK 45/A, Türkiye'deki sözleşmeli kamu görevlilerinin geleceği, yabancı ülkelerde sözleşmeli kamu görevlilerinin durumu ve sözleşmeli kamu görevlilerinin sendikal örgütlenme şartları ele alındı.

Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: ‘Memurun Hafta Sonu Tatili Yıllık İzne Dahil Edilmemeli’ Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: ‘Memurun Hafta Sonu Tatili Yıllık İzne Dahil Edilmemeli’

Akademisyenler kritik raporlar hazırladı

Uzman akademisyenler ve hukukçulardan oluşan masalarda, 3+1 sözleşmeli çalışma sistemine ilişkin birçok kritik rapor hazırlandı.

Ortak bildiri hazırlandı

Şura sonunda, tüm sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin imzaladığı ortak bildiri ile raporların ilgili bakanlıklara iletilmesi kararlaştırıldı.

Kaya: Kararlılıkla sürdüreceğiz

Genel Başkan Osman Kaya, 3+1'li tüm memurlar için verdikleri mücadeleyi ilk günkü kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.