"Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Samsun sağlık hizmetinin kalbidir. Samsun’un sağlık anlamında yükünü çeken kurumudur. Bu kurum hiçbir istişarede bulunmadan, gece yattım, sabah kalktım, böyle düşündüm diyerek, paydaş kurum idarecilerinin görüşü alınmadan, yalnızca ben bilirim mantığıyla yönetilemez. Buna TEK ADAM dönemi denilir.

Bu tek adam yaklaşımı nedeniyle yaşanan idari sorunlar, artık sunulan sağlık hizmeti ve sağlık çalışanları için tahammül edilmez bir hal almıştır.

Pandemi döneminde fedakârlıklarıyla tarih yazan sağlık çalışanları, bu yaklaşımın sonucu olarak keyfi uygulamalarla karşı karşıya kalmakta, hastane Başhekimi kimseye danışmadan adeta mobbing olarak değerlendirilecek kararlar almaktadır.

Eğitim Araştırma Hastanesi kimsenin özel mülkü ya da çiftliği değildir. Hiç kimse, her şeyi bir ben bilirim, her durumda istediğimi yaparım diye karar alamaz. Bugüne kadar bu hastanenin kültüründe böyle bir tablo yaşanmamıştır.

Ancak son dönemde maalesef hastanenin ortak bir bakış açısıyla değil, dedikodu kültürüyle yönetildiğini görüyoruz. Bu da Samsun sağlığı adına çok üzücü bir durumdur.

Hastane idarecilerinin çalıştıkları bölümler ve yerler kimsenin anlayamadığı bir mantıkla sürekli değiştirilmektedir. Bu durum yöneticilerin kendi çalışma alanlarına hâkim olmasını, tanımasını zorlaştırmakta; aynı zamanda çalışanların da idarecilerine bağlılığını azaltmaktadır.

Bu yaklaşım süreçte birimlerin yönetilemez hale gelmeye başlamasına yol açmaktadır.

Hastanelerde ekip çalışması ve ortak akıl başarılı yönetimin özüdür. Maalesef şu an ki Başhekimin kendi geleceğiyle ilgili bir takım planları nedeniyle bu kültür tamamen kaybolmuş, hastanenin sorunlarından ziyade, başhekimin kendi kişisel geleceğiyle ilgili konuların ön plana çıktığı, bizim de büyük bir üzüntü duyduğumuz bir yapı ortaya çıkmıştır.

Her yerde kendi isminizin ön planda olmasını isterseniz, kurum kültürü oluşmasının önündeki en önemli engel siz olursunuz. Başhekimin bu tavrını anlamakta güçlük çekiyoruz.

Sendika olarak her zaman sağlık çalışanlarıyla hastane yönetimleri arasında köprü olmaya çalışıyoruz. Ama bu dönem atılan köprüler nedeniyle bu imkânı bulamıyoruz. İdarecilerini gündelik olarak kullanıp kenara atan bu yaklaşım acilen bırakılmalı ve hastanede yeniden istişare kültürü aktif hale getirilmelidir.

Samsun Sağlık-Sen olarak idarecilerle sendika üyelerimizin, sağlık çalışanlarımızın uyumlu çalışabilmesi için bugüne kadar gösterdiğimiz tüm olumlu adımlara karşı beklediğimiz tavrı göremediğimizden böyle bir açıklama yapılması hâsıl olmuştur.

Bunun sorumlusu her zaman tüm hastane idarelerine yardımcı olmayan çalışan sendikamız değil Hastane Başhekimi Ahmet Şen’dir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi.


*İlyas Biçer - Samsun Sağlık Sen Başkanı