Salgın başladığı günden bugüne tüm sağlıkçılar adına CİMER'e ve Sağlık Bakanlığı'na yapılan talep başvurularının hiçbirinin dikkate alınmadığını ifade eden Başkan Dr. Sezen, "Hiçbir beklentimiz şimdiye kadar karşılanmadı! Ama nereye kadar!.." dedi.

Taleplerin geri çevrilmesiyle sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarının bozulduğunu anlatan Başkan Dr. Sezen şöyle konuştu:

 "Olağanüstü gayret ve büyük özveriyle görev yapan sağlık çalışanları ne Şiddet Yasası'ndan, ne ek ödemeden ne de görev aksatmayacak kamuda uygulanan esnek çalışmadan, idari izinden faydalanabiliyor. Sağlık çalışanlarının sürekli temasta olduğu risk grubundaki eş ve çocukları, anne babaları aşılanmadı, geride kalanlarımız 'Şehitlik Yardımı'ndan mahrum bırakıldı ne yazık ki!.. Ama tüm yaşanan bu olumsuzluklara rağmen hâlâ canla başla çalışmaya, hastalara şifa olmaya büyük gayret gösteriyoruz. Sağlıkçıların acil olarak çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerekiyor... Yoksa!.."

***

Evet, AHEF Başkanı Dr. Özlem Sezen'in "Yoksa!.." kelimesinin ardından kurduğu cümleleri de paylaşalım sizinle:

"Salgın nedeniyle sağlık çalışanlarının izin, istifa ve emeklilik başvuruları ertelendi. Yani durduruldu! Bi ara emeklilik için açılmıştı, birçok sağlıkçı başvurdu ve emekli oldu. Emeklilik, istifa yeniden açıldığında ciddi başvurular yaşanabilir. Böylece mevcut durumda dahi yetersiz olan sağlık personeli sayısı söz konusu uygulamanın hayata geçmesiyle had safhalara ulaşabilir!.. Çünkü ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşayan sağlıkçılar ağır işi yükü altında da çok ezildi... İnsanca çalışma koşulları bir an önce mutlaka sağlanmalı!"