Mersin’de Hekim Birliği, Ses Sendikası, Aile Hekimleri Derneği, Genel Sağlık iş ve Birlik ve Dayanışma Sendikası, sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için Mersin İl Sağlık Müdürlüğüne karşı dik bir duruş ortaya koydu.

Mersin Tabip Odası öncülüğünde bir araya gelen Hekim Birliği, Ses Sendikası, Aile Hekimleri Derneği, Genel Sağlık iş ve Birlik ve Dayanışma Sendikası sağlık çalışanlarının sorunlarına karşı birlikte duruş sergileme kararı aldı.

EYLEME KATILAN SAĞLIKÇILARA DİSİPLİN SORUŞTURMASI HUKUK DIŞI

Görüşmede Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan iş bırakma eylemlerine katılan sağlık emekçilerine bu nedenle disiplin soruşturması başlatılamayacağının altı çizildi. “İş bırakma eylemleri, sendikal faaliyette bulunma ve örgütlenme özgürlüğünün bir gereğidir” denilen toplantıda, sağlık emekçilerinin söz konusu meşru hak arayışı ve sonrasında gerçekleşebilecek her türlü baskı ve idari soruşturmanın keyfi ve hukuk dışı olduğu vurgulandı.

PROMOSYON İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Ayrıca Sağlık Müdürlüğünün Aralık 2019 da imzaladığı banka promosyon sözleşmesinin feshi konusunda uzun süredir süren tepkiler de ele alındı. Görüşme sonunda İl Sağlık Müdürlüğü ile bilgi kirliliğine son vermek ve şeffaf bir şekilde süreci yönetmek için 31 Ekim 2022 tarihine kadar itiraz ettiği halde Eft-havale kesintisi, kredi kartı yıllık aidatı geri ödemesi banka tarafından yapılmayan personelin belgeleri ile İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurması halinde müdürlüğü tazminatsız fesih işlemini gerçekleştirmesi kararına varıldı.

Böyle bir durum yoksa 31 Ekim 2022'de bankaya tazminatlı fesih ve yeni ihale süreci için çalışmalar başlanması kararı alındı.