Özdemir yaptığı açıklamada;

Sağlık Bakanlığına Ek Ödeme Yönetmeliği değiştirilmiş olup 01/04/2020 tarihi itibariyle yürürlüğe girecektir. Yapılan değişiklikler eğitim görevlileri, 2. ve 3 basamak sağlık kurumlarında sunduğu hizmet alanında hekim bazlı katsayı ve puan bazında değişikliklere gidilerek pratisyen hekim, cerrahi uzman, dahili uzman, eğitim görevlisi vb. unvanlarda çalışma koşullarına istinaden performansa dayalı kendi aralarında düzenlemeye gidilmiştir.

Girişimlerimiz sonucu Tabip dışı personelde yeni uygulama olarak Hizmet Alanı - Kadro Unvan Katsayıları Tıbbi Hizmet Sunum Alan Oranı Tablosunda belirtilen oranlarda artırımlı ödeme getirilmiştir. Ayrıca 32 saate kadar mesai yapana % 2, 32 saat üzeri % 4 daha eklenmiştir. 

SGK'nın 3 Mart 2020 tarihli yayınladığı SUT Tebliği 10 MART 2020 itibariyle kurumların gelirinde % 10 ile 30 arasında artış sağlanmıştır.

Kazandığımız mahkeme kararı ile %46'ya çıkarılan döner sermaye dağıtım oranı kurum gelirindeki artış sonucunda dağıtılabilir tutarın komisyon kararı ile yüksek tutulduğu yerlerde sağlık personeli döner sermaye oranların artışına sebep olacaktır. Ek Ödeme yönetmelik değişikliği ve SUT fiyat artışı ile sağlık çalışanlarının alacağı ücret bir nebze artacaktır. 

Bu konuda yapılan spekülasyonlara inanmayıp sendikamızın açıklamalarını takip ediniz.

Yapılan iyileştirme olmasına rağmen, hala yetersiz olup mücadelemiz devam edecektir. Döner sermayelerle ilgili olarak bakanlıkta sendikamızın da bulunduğu komisyon oluşturulmuş olup daha hakkaniyetli bir ek ödeme için çalışmalarımız devam etmektedir.

Sağlık Sen Şube Başkanı 
Ekrem Özdemir