Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Acil Servisinde yaşanan olayla ilgili Türk Sağlık Sen Kırıkkale Şube Başkanı Murat Buluç tarafından açıklama yapıldı.

Murat Buluç, acil serviste yaşanan olayla ilgili, hasta yakını olan muhtarın devletin kendisine verdiği silahı kamu çalışanlarına doğrulttuğunu belirtti.

Muhtar tarafından acil servis uzman doktoru ile tıbbi sekreter ve bir hastane güvenliğinin tehdit edildiğini belirten Buluç, beyaz kod verilmesi sonucunda kişinin kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alındığını belirtti.

Türk Sağlık Sen Kırıkkale Şube Başkanı buluç olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bu şahsın en ağır cezayı alması adına Kırıkkale şubemiz hukuki süreci titizlikle takip edecektir. Silahla tehdit edilen doktorumuza, tıbbi sekreterimize ve güvenlik görevlisi arkadaşımıza geçmiş olsun diyoruz. Bu vahim olay sendika olarak önerimiz olan; her türlü silahla girilmesinin suç olduğu sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi gerekliliğini bir kez daha ortaya koymaktadır. Sağlıkta şiddetin en aza indirilmesi için bu önerimizin hayata geçmesi ve ağır yaptırımların uygulanması gerekliliğini bir kez daha vurguluyoruz.”