Memur Sen, kamu kurumlarında çalışanlardan alınan yemek bedeli için ek düzenleme talebini içeren dosyayı Hazine ve Maliye Bakanlığı’na iletti.

Memur Sen’in talebinde, geçtiğimiz hafta işçiler için uygulanan 55 liralık yemek ücreti artırımının tüm kamu görevlilerinede verilmesi veya bu tutara kadar muafiyet sağlanması istendi.

Bakanlığa iletilen yazılı metinde; Memur-Sen’in ve bağlı 11 hizmet kolunun toplu görüşmelerden toplu sözleşmeye kadar kamu görevlilerinin yiyecek yardımından ücretsiz olarak yararlandırılmasına ve Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği’nde düzenleme yapılmasına yönelik teklifler sunduğuna dikkat çekildi. Toplu Sözleşme’nin kanun hükmünde olması nedeniyle ek bir düzenleme ile Bakanlık’ın konuyu ele alması gerektiği ifade edilen yazıda;

çalışanlar arasında iş barışının sağlanması, eşitlik ilkesinin hayat bulması, adaletin temin edilmesi noktasında işçiler için güncellenen 55 TL’lik yemek bedeli tutarının kamu görevlileri için de verilmesi veya bu tutara kadar muafiyet sağlanması hususu Hazine ve Maliye Bakanlığı’na iletildi.