Her Gün artan fiyatlar güncel hayatı pahalı hale getiriyor. Alım gücü düşüklüğü sebebi ile sabit giderler içinden çıkılmaz hale geliyor. Elektirik 500, doğalgaz kısık yanarken 700, Telofon, internet ,giyim, kış, gıda, araç maliyeti mazot derken evin yolu zor bulunuyor.  2023 kaderini Ekonomi ve Bürokrasi belirleyecek

Alt gelir, emekli, memur yüksek enflasyon altında eziliyor.

Bürokrasi Neresinde;

Siyaset gibi bürokratlar da halkın derdini anlamıyor, anlatmıyor,  anlatmadığı gibide daha fazla kendi koyduğu kurallar ile içinden çıkılmaz hale getiriyor. (kendi doğrularını dikta ediyor) Taraf olmak ile adaletli olmayı karıştırıp herkese yeşil ışık yakıyorlar. Görevi ben talep etmedim beni kendileri çağırdılar sözünü sık duymaya başladık ! Kim bu çağıranlar ! (Referans sistemi çökmüştür)  Bürokrat ın iyiliği kendine kötülüğü siyasete eksi yazıyor, ancak bürokrat ben siyasi olarak herkese aynı mesafedeyim sözünü çok rahat söylüyor. 

Sağlık da dönüşüm çöküşüme gidiyor

Kamu Kurumlarında görev yapan personel in yazdığı bir çok dilekçeye 1 ay zorunlu olmasına rağmen cevap bile verilmiyor. Mufakat vermenin kanunen şekli belli olmasına rağmen İdareci uygun görmüyor. Sağlık da dönüşüm çöküşüme gidiyor çünkü sağlık çalışanı itiraz edince (3 basamak yoğun bakımdan ,servis ve 1 basamak a geçirmek ve döner sermaye yi kesmek ile tehdit ediliyor )

Becayişler Bile Keyfe Göre Yapılıyor

Becayiş ler kanunen şartlar belli iken fabrikasına işçi seçer gibi istediğini uygun görüyor istemediğini ret yapıyor. Bürokratik yapı ben kralım siyasi ve sivil toplum kuruluşuna giden çalışamaz burda rahat söyleyebiliyor. Aşırı iş yükü zor şartlar altında çalışmak yetmez miş gibi ani alınan kararlar ,baskı cümleleri, fazla mesai ödemesi kesmek için yapılan alafranga işler cabası. Siyasi başsızlık aşırı siyasi bölünme den beslenen liyakatsiz idareciler yalan ve talan üzerinden karalama ile gemiyi yüzdürüyor.

Oluşumlar liyakat, bilgi, birikim eksikliği yüzünden çalışanlar zor günler geçiriyor! Çalışanlar dinlenmiyor, fikirleri sorulmuyor. Sağlık çalışanını iş yükü değil, beceriksiz, liyakatsiz olanların baskısı tehditi mobingi yoruyor. 

Çözüm basit ,sahaya inip tarafsız gözle ne istiyorlar ,ne düşünüyorlar dinlemek gerekiyor. He bir de onca zorluğa ,ağır iş yükü savaşına karışmayan ballı gruplar var ! Covid i görmeyen tipler !

Bizden demesi getirisi olmayanların götürüsü çok ,getirdikleri odun sırtlarını ısıtmıyor. 

Cenazede olmayanlar düğüne çağrılmazlar !

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Köksal