3600 ek gösterge ve sözleşmeli personel sorunlarının bu yıl içinde çözüme kavuşacağını belirten Durmuş, emekli maaşı ve emekli tazminatının artmasında büyük öneme sahip 3600 ek göstergenin tüm çalışanları kapsaması için mücadele ettiklerini kaydetti.

Toplu sözleşme ikramiyesinin son zamlarla birlikte yaklaşık 500 TL olduğunu hatırlatan Durmuş, “Bu kazanım, sendikal mücadeleyi değersizleştirmek isteyenler ile sendikalı olanlar arasındaki farkı ortaya koyan değerli bir kazanımdır. Sağlık-Sen olarak 500 TL olan toplu sözleşme ikramiyesinin önümüzdeki dönem daha da artırılması için mücadele vereceğiz” şeklinde konuştu.

“Tüm Paydaşlarımızla Koordineli Çalışıyoruz”

Toplu sözleşme sürecinde Sağlık Bakanlığı ile koordineli çalıştıklarını belirten Durmuş, kazanımlarda başta Sağlık Bakanı olmak üzere bakan yardımcılarının da büyük desteği olduğunu vurguladı.

Sağlık çalışlarının maaşlarına iyileştirme düzenlemesinin gündemde olduğunu hatırlatan Durmuş, “Tüm paydaşlarımızla koordineli çalışarak, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin haklarının genişletilmesi için mücadele veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarının sorunlarına da değinen Durmuş, “Şu anda ülkemizde 4 hemşirenin işini bir hemşire yapıyor. Sağlık çalışanları ayda 14 gün nöbet tutuyor. Ailelerinden uzakta, sosyal hayatları olmadan çalışıyorlar. İstihdam artırılmadığı sürece sağlık çalışanlarının sorunlarını çözemezsiniz” dedi.