Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza ÖKSÜZ yapmış olduğu yazılı açıklamada"13 Kasım Cuma günü Şehir Hastanesi, bazı açılışlar ve Ak Parti İl Kongresine katılmak üzere Tekirdağ'a gelen Sn.Cumhurbaşkanımız,Meclis Başkanımız, Sağlık Bakanımız ve beraberindeki heyet ile birlikte cuma namazımızı kıldıktan sonra kendileri ile tanışma ve bazı taleplerimizi dile getirme fırsatım oldu.

Kendilerine şimdilik 50 bin civarında sağlık çalışanımız covid-19 a yakalandılar.Bu hastalığın bizler için meslek hastalığı sayılması ve vazife malüllüğü haklarından dahi mahrum kalan arkadaşlarımızdan covid-19 nedeniyle vefat edenlerin şehit olduğunu bu yönde düzenleme yapılmasını ifade ettim.

Ayrıca Sn.Cumhurbaşkanım bunca büyük mücadele veren arkadaşlarımız mevcut döner sermaye sistemi nedeniyle ay sonunda net olarak ne ücret alacakları belli değil ve bunu bilmiyorlar.Tek kalemde net bir maaş ödeme sistemi ve meslek hastalığı konularında bizlerin umudu sizlersiniz dedim.

Covid-19 un meslek hastalığı sayılması konusunu özellikle tam olarak ne olması gerektiğini soran Sn.Cumhurbaşkanımız öğleden sonra ki hastane açılış programı konuşmalarında ilk defa Covid-19 nedeniyle vefat eden meslektaşlarımız için şehit ifadesini kullanması bizleri ziyadesiyle mutlu etti.

Program sonrası Sağlık-Sen adına kendisine özel olarak bir sağlık çalışanı aynı zamanda şube sekreterimiz tarafından yapılan hediye takdim edildi.
Burada da net maaş olayı kendilerine yine iletildi.

Samimiyetine ve alçakgönüllüğüne şahit olduğumuz Sn.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın bize ve birbirinden kıymetli Sağlık Çalışanı kardeşimize göstermiş teveccüh ve ilgileri bizleri çok mutlu etti diyen Şube Başkanı ÖKSÜZ konuların takipçisi,bu ve diğer sorunlarımızın çözülmesi için de mücadelemize devam edeceğiz"dedi.