İKİNCİ AYDA ENFLASYON FARKI OLUŞUR

Açıklanan enflasyon rakamında da değinen Yalçın önümüzdeki aydan itibaren enflasyon farkının oluşacağını ifade etti.

İşte Ali Yalçın'ın enflasyon rakamları sonrası paylaştığı mesajlar:

"ENFLASYON YÜKSELMEYE,MAAŞ VE ÜCRETLERİ ERİTMEYE DEVAM EDİYOR

1] Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı
Tüketici Enflasyonu verileri
Temmuz enflasyonu;:1.80
Ocak-Temmuz Enflasyonu: 10.47
12 Aylık Enflasyon:18.95

Enflasyon yükseliyor,maaş eriyor, satın alma gücü geriliyor.

ÖNCEKİ TİS'İN ZARARI BÜYÜYOR

2] Kamu işvereni ve Hakemi ortak kararının ürünü 5. Dönem Toplu Sözleşme’nin zararı büyüyor. İkinci altı aydaki %3’lük artışın 1.80 ilk ayda gitti. Görünen o ki, ikinci altı aylık dönemin ikinci ayından itibaren maaşlar enflasyona yenik düşecek ve enflasyon farkı oluşacak.

ZAM MASADA VERİLMELİ

3] Siyasi irade/Kamu İşvereni, 5. Dönemdeki kararının yanlışlığını da enflasyon hedefi/tahminine dayalı artış belirmenin kamu görevlilerine verdiği zararın büyüklüğüne de artık görmeli. Maaşları enflasyon değil toplu sözleşme masası vermeli,teklifimize evet denmeli.

4] 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin içinde bulunduğumuz bir eşikte ve ilk oturumun hemen akabinde açıklanan Temmuz ayı enflasyon verileri; Kamu İşvereni Heyeti ve her üyesi tarafından münhasıran incelenmeli. 5. Dönem sözleşmenin verdiği zarar net görülmeli.

12 AĞUSTOS'DA ENFLASYONU EZEN TEKLİF GELMELİ

5] Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı/Kamu İşveren Heyeti Başkanı Sn.Vedat BİLGİN tarafından ayın 12 sindeki oturumda deklare edilecek Kamu İşveren teklifi;Temmuz ayı dahil 2021 enflasyon verileri dikkate alınarak hazırlanmalı. Enflasyona ezilen değil,enflasyonu ezen teklif gelmeli" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi