Son 5-6 yıldır bizim bildiğimiz  ülkemizde sadece  Hakim ,Savcı,Yüksek Yargı Mensupları, Üniversite Hocaları,  Din Görevlisi, Askeri Personel, Pilot,  Danışman ve Uzman vb birçok meslek grubunun  maaşlarında sessiz sedasız  iyileştirmeler yapıldı 

Şimdi sağlık çalışanlarına zammın gündeme geldiği, pandeminin devam ettiği bir ortamda YALÇIN'ın açıklamalarını yanlış buluyoruz. YALÇIN'ın çıkıp pandemi var sağlık çalışanları çok yoruldu tüm memurlara nazaran daha çok zammı hak etti demesi lazımdır. Hele hele ona bağlı 250 bin sağlık çalışanı olan bir sendika varken. Her fırsatta öğretmenler başta olmak üzere diğer memurlara zam verilmesini belirtirken ateşin ortasındaki sağlık personellerine yapılan haksızlığa alenen bu şekilde haksızlık yapması Yalçın ya sağlıkçı kelimesinden yada sağlıkçılardan korkuyor şeklinde yorumlandı.

Diğer taraftan memurlar toplu sözleşme masasında verilen düşük zam tartışılırken, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'ın maaşı tartışma konusu olmaya devam ediyor. Ali Yalçın’ın maaşının 32 bin 115 lira olduğu öne sürülürken, maaşına ilişkin sorulara Yalçın'ın sessizliği devam ediyor.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Yalçın'ın halen Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı olarak 32 bin 115 lira aylık ücret aldığı, Ocak 2022'de de ücretinin 36 bin liraya yükseleceği bildirildi.

Sosyal medyada ve haber sitelerindeki yorumlar da tepkiler yağmaktadır.