Sıfır Araç Kampanyaları Bitiyor, İkinci El Pazarı Hareketleniyor! Sıfır Araç Kampanyaları Bitiyor, İkinci El Pazarı Hareketleniyor!

Gama Holding ve Türkerler Holding tarafından hayata geçirilen Kocaeli Şehir Hastanesi, Nisan ayında faaliyete geçti ancak eksik personel kadrosu, yetersiz tıbbi araçlar ve vadedilen hizmetin altında kalan birim sayısı gibi nedenlerle eleştirilere maruz kaldı. Şimdi ise hastanede yapılan ameliyatlarda ortaya çıkan yanıklar, sağlık skandalının fitilini ateşledi.

Sol Gazetesi'nden Yalçın Cuğ'un haberine göre, ameliyata alınan hastaların vücutlarında meydana gelen yanıklar, Nisan ayından bu yana devam ediyor. İddialara göre, 60'tan fazla hasta bu sorun nedeniyle yaralanırken, 2 hasta yanık nedeniyle yaşamını yitirdi.

YANIKLARIN NEDENİ HENÜZ BELİRSİZ

Hastaların vücudunda oluşan yanıkların neden kaynaklandığı henüz netlik kazanmazken, üç farklı ihtimal üzerinde duruluyor. Bu ihtimaller; koter cihazlarının arızalı olması, ameliyat masalarının topraklamasına dair sorun ve ameliyathanelerdeki şebekenin topraklama arızası ihtimalleri olarak sıralanıyor. Yanıklar genellikle kalça ve sırt bölgelerinde meydana geliyor.

HASTANE YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU KÖRELDİ

Konu hakkında açıklama yapmayan hastane yönetimi, Sağlık Bakanlığı ve yüklenici firma olan Gama Türkerler ise sorumlulukları kabul etmiyor. Hastanedeki ameliyatlar, resmi olmayan şekilde iki defa durdurulmuş, ancak Gama Türkerler firması bu duruma ilişkin sorumluluk kabul etmemişti. Koter cihazlarından şüphelenildi, ancak cihazları satan firma ürünlerinin sorunsuz olduğunu belirtti. Elektrik kaçağı ihtimali üzerine TÜBİTAK ve bağımsız elektrik denetim şirketlerinin ölçüm ve denetimleri gerçekleştirdiği, ancak henüz sonuç alınamadığı öğrenildi.

KAMUOYU BASKILARA RAĞMEN AYDINLATILMADI

Hastanedeki skandal olaylar, yerel basında geniş bir şekilde yer almasına rağmen ulusal basında yeterince dikkat çekmedi. CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama talep etti. Ancak buna rağmen kamuoyunu bilgilendirmek yerine sorunun üzerini örtmeye çalışan hastane yönetimi, sağlık emekçilerine baskı uygulamaya başladı. Olayın detaylı bir şekilde aydınlatılmadığı ve mağdurların haklarının korunmadığı gözlemleniyor.