Kamuoyunu aydınlatmak için bilgi verme ihtiyacını duyulduğu belirtilen açıklamada, "Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana Yerleşkesinde toplam 22 ameliyat odasında ameliyat yapılmaktadır. Ayda yaklaşık 2700 vaka bu odalarda ameliyat edilmektedir. Bilindiği gibi, ameliyat odaları ve ameliyatta kullanılan malzemeler/cihazlar, ileri teknoloji ve enerji sistemleri ile donatılmıştır. Tüm Dünya'da bu karmaşık teknolojik sistemlerden kaynaklı zaman zaman aksaklıkların kaynaklandığı sabittir." cümlelerine yer verildi. 

"HERHANGİ BİR NEDEN SAPTANMADI"

Haberde konu alınan ameliyat masasındaki elektrik kaçağı hususunun temelsiz olduğunu belirtilirken, "Hastahanemizin tüm birimlerinde olduğu gibi ameliyathanemizde de periyodik incelemeler sürekli yapılmakta olup, özellikle son 2 haftadır ameliyathanemizdeki ölçümler her gün yapılmaktadır. Olayın başından beri elektrik ve elektronik mühendislerimiz ve ilgili firmalar teknik inceleme sonucunda herhangi bir neden saptanmadığını belirtmişlerdir. Teknik servis personellerimiz hasta ve çalışan sağlığı açısından sistemsel tam güvenlik sağlamak için gerekli teknik çalışmayı yapmaktadırlar." denildi.

"VATANDAŞLARIMIZIN ENDİŞE EDECEĞİ BOYUTTA BİR SORUN YAŞANMADI"

Hastanede hasta güvenliğine dikkat edildiğine dikkat çekilerek, "Vatandaşlarımızın endişe edeceği boyutta bir sorun yaşanmadığını belirtmek isteriz" cümleleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Hatip Atilla isimli bir vatandaş 14 aylık oğlunu inmemiş testis ve sünnet ameliyatı için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdiğini belirtmiş ve ameliyathane masasındaki elektrik kaçağından dolayı kalçalarının yandığını ifade etmişti.