Siirt’te son günlerde mide bulantısı, baş ağrısı ve ishal şikayeti nedeniyle hastaneye giden vatandaşlar, Sağlık Müdürlüğünün rapor ve analizlere dayanarak suyun temiz olmasını açıklamasına rağmen, bazı doktorların şebeke suyundan kaynaklı salgın olduğunu hastalara belirtmesi, vatandaşların kafasında soru işareti oluşturuyor.

Geçen günlerde, konuya ilişkin Artı Siirt’e özel açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, Siirt Belediyesi ile koordine halinde olup, her gün su değerlerini test ettiklerini ve şebeke suyunun gayet iyi olduğunu ve herhangi bir problem bulunmadığını açıklamıştı.

Öte yandan bazı doktorların, hastaneye mide bulantısı, baş ağrısı ve ishal şikayeti ile giden hastalara, hastalık nedenlerini şebeke suyundan kaynaklandığını belirtince, halkın kafasında soru işareti oluştu.

Suyun her gün Diyarbakır’da test edildiği ve herhangi bir sorunla karşılaşılmadığı, emin olunmak için şehre verilen suyun Ankara’ya gönderildiği ve sonucun yakın zamanda açıklanacağı öğrenildi.