İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin yokuş tarafından ortaya atılan iddaa’da; Konya’nın Meram Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde entübe halde bulunan bazı hastaların yoğun bakımdaki oksijen gazının bitmesi sebebiyle hayatını kaybettiğini ileri sürmüştü.

Olayı ihbar eden sağlık çalışanlarıyla ilgili sağlık müdürlüğünün şikayeti sonucunda suç uydurdukları gerekçesiyle soruşturma açılmış, yalan beyanda bulundukları gerekçesiyle de hakim karşısına çıkartılmışlardı.

AMBU YAPILMASI, RAPORA YANSIDI

Milletvekili Fahrettin Yokuş, iddiayı ilk gündeme getirdiği dönemde Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nün olayı yalanladığını, olayla ilgili ön inceleme raporunda hastanede oksijen sisteminde yaşanan arıza sebebiyle hemşireler tarafından bazı hastalar ambu yapıldığının ortaya çıktığını kaydetti.

SORUMLULAR OLAYI ÖRT BAS ETMEYE ÇALIŞTI

Olayla ilgili yeni gelişmeleri aktaran Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Sağlık Bakanlığı tarafından olayın araştırılması için müfettiş görevlendirildiğini kaydederek: “bu üzücü olayı belgeleriyle ortaya koyarak Meclis’e dolayısıyla kamuoyuna taşımasının ardından aylardır olayın asıl sorumlularının olayın üstünü örtmeye çalıştıklarını, yetkililer tarafından bu konunun hep yalanlandığını ve yaşanmadığını söylediklerini” ifade etti.

İHBAR EDEN SAĞLIKÇILARI YALANCILIKLA SUÇLADILAR

Yaşanan durumun vahim hale geldiğini belirten Milletvekili, mahkeme kayıtlarına dahi geçen ifadelerin görmezden gelinerek mahkemenin sona erdiği, iddiaların asılsız çıktığı, beni de yargılanan sağlık çalışanlarının da yalancılıkla suçlandığını kaydederek, “dedikoduyla yola çıktığımız söylenerek, basın yoluyla tarafıma hakaretler edilmiş, asılsız haberler yaptırılmıştır” dedi.

Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyunun olduğunu belirten Milletvekili, Sağlık Bakanlığının yaşanan olaya kayıtsız kalamadığını, geçte olsa devletimiz de hak hukuk bilen liyakatlı insanların var olduğunu görmenin kendisini mutlu ettiğini belirterek “bu olayın yaşanmasına sebep olanlar ile sonuçlarını ortaya çıkaracak olan artık müfettişlerimiz ve yargıdır” dedi.

Oksijen kesintisi nedeniyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle iki defa soru önergesini verdiğini anımsatan Milletvekili Yokuş şunları kaydetti:

“Hastanede oksijenin tükendiğini ve buna bağlı ölümler olduğunu daha önce Sağlık Bakanı Sayın Koca'ya yazılı olarak 2 kere sormuş, olay hakkında tüm detayları kamuoyu ile paylaşmıştım.

Ancak maalesef bugüne kadar bir gelişme olmayan bu olay hakkında, söz konusu dava sayesinde, aylardır belgeleriyle ortaya koyduğumuz gibi bu kaosun yaşandığını ispatlar şekilde, olay gecesi nöbetçi sağlıkçı kardeşlerimiz oksijen tükendiği için vantilatörlerin alarm verdiğini, entübe hastalara ambu yapmak zorunda kaldıklarını, Arrest'e giren hastalar olduğunu ifade etmiş ve olay gecesi yaşananlar artık mahkeme tutanaklarına da geçmiştir.

Suç Uydurma davasının yapılan ilk duruşmasında tanık olarak dinlenen olay gecesi görevli sağlık çalışanları, entübe hastaların bağlı olduğu vantilatörlerin alarm verdiğini, hastalara 15-20 dakika ambu yaptıklarını ve Arrest'e giren yani kalbi, solunumu duran hastalar olduğunu söylediler. Duruşma ileri bir tarihe ertelenirken Sağlık Bakanlığı olay hakkında inceleme yapılması için müfettiş görevlendirdi” dedi.