Sağlık bakanlığı tarafından çıkarılan Ek Ödeme Yönetmeliğinin MHRS randevu sıralarıyla ilgili sorunları ortadan kaldırmayacağını kaydeden Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, en uzun randevu kuyruklarını dermatoloji, nöroloji, psikiyatri ve KBB pol kliniklerinde olduğunu, Sağlık Bakanlığının ise başka çare bulamadığı için muayenehanelere yönelik düzenleme yaptığını belirtti.

YÖNETMELİK SORUNLARI ORTADAN KALDIRMAYACAK

Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ kendi Bakanlık döneminde 2008 yılında özel hastaneler yönetmeliğini çıkardığını kaydederek, vatandaşların özel hastanelerden hizmet alması durumunda %30 fark getirdiklerini hatırlattı. Akdağ, kendisinin Bakanlıktan ayrılmasından sonra 2013 yılında farkın %200’e çıkarıldığını söyleyerek “işte orada film koptu” dedi.

ÖZEL FARKI YÜZDE 200'E ÇIKTI: GEÇMİŞ OLSUN

Sosyal Güvenlik Kurumunun reel fiyatları baz alması gerektiğini belirten Prof. Dr. Recep Akdağ, SGK’nın yaptığı ödemeden sonra vatandaştan ne kadar fark alacağına karar vermesi gerektiğini kaydederek “Onun üzerinde 1 Kuruş bile alınmamalı. Bir defa kuralı bozdunuz mu? Geçmiş olsun.” ifadesini kullandı.