ODASINA BAĞIRA ÇAĞIRA GİRDİ İDDİASI

Küçücük çocuğa karşı skandal davranışlarda bulunuldu şeklinde şikayetlere konu olan doktor için, bir çocuk iğneden daha çok doktordan korkmamalı diyerek tepkilerini dile getirdiler. Eskişehir'in merkez Odunpazarı ilçesindeki Kurtuluş Aile Sağlığı Merkezi'nde geliştiği iddia edilen olayda, Sağlık merkezine iğne tedavisi için enjeksiyon yaptırmaya giden bir aile orada görevli U.A. .isimli doktorun skandal davranışıyla karşı karşıya kaldı. Bütün çocuklar gibi enjeksiyon esnasında ağlamaya başlayan çocuğa kaba bir ses tonuyla yaklaştığı iddia edilen doktor, koridordan tedavi odasına 'bağıra çağıra' girdiği, o anları ise sıra bekleyen vatandaşların şaşkınlıkla izlediği kaydedildi. Hem çocukta hem ailesinde hem de muayene sırası bekleyen vatandaşlarda şok etkisi yarattığı iddia edilen davranışlardan sonra aile şikayetçi oldu.

KÜÇÜCÜK ÇOCUĞA BAĞIRMASI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL!

Bir çocuğun iğneden korksa bile doktorun ona sağlıklı bir yaklaşımda bulunması durumunda iğne vurulmaktan çekinmeyeceğini, çocuğun iğneden daha çok hekimden korkması durumunda iğne vurdurmamak için çocuğun her şeyi yapacağını dile getiren vatandaşlar "İnsanlar sağlık kuruluşlarına keyfiyet için gelmiyor. Çocuklar da genel itibariyle iğne korkusuyla geliyorlar. Doktorluk gibi kutsal bir görevi üstlenen bir insanın hele ki bir çocuğa bu şekilde bağıra çağıra müdahalede bulunması hoş değil. Küçük yaşlarda tedavi gören çocukların buna benzer hareketlerle karşılaşması çocuklardaki psikolojik olumsuzluğu kat be kat artırıyor. Gerekli makamların konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatmasını istiyoruz. Bugün bu aileye yapılan bu tarz yaklaşım yarın başkasına da yapılabilir, başka çocukların ve ailelerin başına gelebilir. Bizlerin de başına gelebilir!" diye konuştular.

Ailenin ilk başta korktuğu için iğne vurdurmayan çocuğu bir süre sonra ikna ettikleri ve çocuğun iğnesini her şeye rağmen vurdurmayı başardıkları ifade edildi.