Elazığ’da görevli kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Orhan Özdiller koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Bir süre önce koronavirüse yakalanan Orhan Özdiller hastanede tedavi görüyordu.

Operatör Doktor Orhan Özdiller Elazığ’da özel bir hastanede Tüp bebek ve minimal invazif cerrahi bölümünün sorumluluğunu yürütüp koordinasyonunu sağlamıştı. Hastaları tarafından 'hayallere dokunan doktor' olarak tabir edilen Operatör Doktor Orhan Özdiller'in vefatının ardından sosyal medyada sevenleri tarafından bir çok paylaşım yapıldı.

OP. DR. ORHAN ÖZDİLLER KİMDİR?

Orhan Özdiller 1995 yılında Dokuz Eylül Üniverisitesi Tıp Fakültesini bitirmiştir . 1996-1998 yılları arasında Fırat Üniversitesi Kadın ve Doğum Hastalıkları  Ana Bilim Dalında ihtisas yapmıştı. 1998-2002 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Kadın Doğum Ve Hastaları bölümünde uzmanlık eğitimini tamamlamıştı. 

Özdiller, 2002-2006 yılları arasında Sarun Hatun Kadın ve Doğum hastanesinde görev yapmış 2006 yılında İstanbul Memorial Hastanesi’nde Tüp bebek tedavisi üzerine  6 ay eğitim almıştı. 2007 yılında Elazığ Ufuk tıp merkezinde bölgenin ilk Tüp bebek merkezinin kurucu olup sorumluluğunu yürütmüştü.