İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan hemşire R.K., 2021 yılında covid 19 aşısı yapmadığı halde sahte aşı kartı oluşturulmasına imkan sağladığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Olayla ilgili İzmir İl Sağlık Müdürlüğü idari inceleme başlatırken bir süre tutuklu kalan hemşire R.K. daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Hemşire R.K. hakkında 13 kez rüşvet almak, 7 kez bilişim sistemine hukuka aykırı veri yerleştirme ve sistemdeki verileri değiştirme ve 8 kez de kamu malına zarar verme suçlarından toplam 69 yıl 2 ay 15 günden 241 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Sahte aşı kartıyla ilgili yapılan duruşmada hemşire R.K. hakkında görevi kötüye kullanma suçunu zincirleme şekilde işlemek suçundan 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası, mala zarar verme suçundan 6 ay 20 gün hapis cezası verilerek hükmün açıklanması geri bırakıldı.

R.K.'ye hacamat için para verdiklerini iddia eden 7 sanık hakkında da "Görevi kötüye kullanmaya yardım" suçundan 5'er ay hapis cezası verilip, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Diğer 4 sanık hakkında da "Görevi kötüye kullanmaya yardım" suçundan 2'şer ay 15'er gün hapis cezası verilerek ve hükmün açıklanmasını geri bırakıldı.