Ağrı Patnos Devlet Hastanesinde art arda gelen intihar haberleri sağlık camiasını derinden sarstı. İki sağlık çalışanı mobbing iddiaları altında intihar girişiminde bulunduğu söylenirken, geçen ayki vaka’da sonucun ölümle sonuçlanmasının ardından yakın zamanda intihara teşebbüs eden hemşire S.A. ise son anda kurtarıldı. Yoğunlukla müfettiş denetimleri, soruşturmalarla anılan Ağrı Sağlıkta mobbing iddialarının ardı arkası kesilmiyor. 

GÖREV YERİNE İTİRAZ ETTİ, FARKLI HASTANEYE GÖNDERİLDİ İDDİASI

Hemşire S.A.’nın intihar girişimiyle ilgili olarak iddialara göre, Ağrı Patnos Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görevli S.A., hastane yönetimi tarafından farklı bir serviste görevlendirildi. Görevlendirme kararına itiraz eden Hemşire S.A., idare tarafından bu sefer de hastane değişikliği ile karşı karşıya bırakılarak, bir sürede Ağrı’nın Tutak ilçesine görevlendirildi. 

HEMŞİRELİK ONURUMA DOKUNDU!

Hemşire S.A., başına gelen durumla ilgili duyduğu rahatsızlığı yakın çevresiyle paylaşarak, hastanede mobbinge maruz kaldığını iddia ederek, yaşananların hemşirelik onuruna dokunduğunu ifade etti. Bunalıma girdiği tahmin edilen hemşire S.A., bir süre önce intihar girişiminde bulundu.

YÜKSEK DOZDA İLAÇ ALARAK İNTİHAR ETTİ

Bunalıma giren Hemşire, yüksek dozda ilaç alarak intihar teşebbüsünde bulundu. Yine iddialara göre, ölümünden sorumlu olarak sağlıkta mobbing uygulayan yöneticileri sorumlu tuttuğu bir not bıraktı. Son anda ölümden döndürülen Hemşire S.A,’ya doktorlar bir ay rapor istirahati verdi.