Sağlıkta şiddetin terör suçu sayılmadığı sürece bitmesini bırakın azalması beklenmeyen sağlık çalışanlarına yönelik darp olaylarına bugün bir yenisi daha eklendi. Edinilen bilgiye göre Aksaray Muzaffer Çakır Semt Polikliniğinde çalışan erkek hemşire Mehmet Sırmalı,  Fatih Mahallesindeki semt polikliniğine gelen hasta ve hasta yakını tarafından darp edildi. Muayene ettiği hasta E.K ve kardeşi Y.K tarafından şiddet uygulanan sağlık çalışanı olayın ardından tedavi için Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı. Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanesinde tedavisi yapılan erkek hemşire Mehmet Sırmalı’ ya (26) saldıran Erkan K. ve kardeşi Aykut K. şikayet üzerine emniyet güçlerince gözaltına alındılar.  Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Saldırıyı gerçekleştiren hasta E.K ve kardeşi Y.K, gözaltında ifadeleri alındıktan sonra savcı tarafından tutuksuz yargılanmak üzere salıverildiği öğrenildi.

BIÇAK KEMİĞE ÇOKTAN DAYANDI!

Önce hakarete ardından darba maruz kalan erkek hemşire Mehmet Sırmalı’nın şahsında sağlık çalışanlarının nasıl bıçak sırtı bir ortamda çalıştıkları bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Kendilerinden ödün vererek 7/24 mesai mefhumuna göre çalışan, her türlü olumsuzluğa rağmen görevlerini layığıyla yerine getiren sağlık çalışanlarına yönelik bu saldırıların ne zaman son bulacağı büyük bir muamma olarak devam ediyor. Sağlık personellerine karşı yapılan bu şiddet eylemleri her geçen gün artmakta ve şu an ki mevcut cezaların bu saldırıları gerçekleştirenlere karşı yetersiz kaldığı görülmektedir. Mevcut cezaların hiç bir caydırıcı tarafının olmadığını devlet büyüklerimizin biranevvel görmesini temenni ediyoruz. Çünkü bıçak kemiğe çoktan dayandı!