Gerçek Taraf gazetesinde yer alan haber şu şekilde:

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Servisi’nde yaşananlar ile iddialar şu şekilde oluştu;
“24.04.2020-09.06.2020 tarihleri arası Cerrahi Yoğunbakım-1 de yattığı dönemde Hemşire C.D ve yanında bulunan Hemşire E.M’nin bir hastaya doktor bilgisi olmadan ilaç uyguladığı, hastanın solunum arresti olduğu olaydır. 
21 yaşındaki hastaya, konjenital anomalisi olan, gelişme geriliği nedeniyle sekiz-dokuz yaşında çocuk görüntüsü olan, aralıklı epiletik nöbet geçiren, uzun zaman takip edilen 30.07.2020 tarihinde hayatını kaybebilen hasta.

Soruşturmada iddia şu şekilde "hastaya kas gevşetici etkisi olan ilaç uygulanmış, solunumun durmasına sebep olunmuş. Doktor eşliğinde hastaya müdahale edilip, yaşam fonksiyonlarını stabil hale getirdikten sonra, olayın nasıl bu boyuta geldiğini diğer hemşireler anlamaya çalışırken, Hemşire C.D böyle bir ilaç uyguladığını itiraf etmiş, hemşirelerden biri "nasıl böyle bir şey yaparsın dediğinde, söylediği şey aynen şöyle olmuş: Sorumlu Hemşire de böyle yapıyor, ondan bunu öğrendim" dediği belirtildi.

Ertesi gün hemşirelerden biri durumu ilk idari amir olan sorumlu N.E’ye anlattı.
Morali bozulduğu belirtilen sorumlu hemşire N.E. "ben hallederim, gerekeni yaparım sen karışma" dediği ve daha önce yaşanan olaylardaki gibi, durumu müdahale etmediği öne sürüldü.

YANLIŞ İLAÇ VERİLDİ İDDİASI

Hemşire C.D. spontan solunumda olan hasta epileptik nöbet geçirdi diye kas gevşetici ilacı doktor bilgisi olmadan uyguladığı ve  solunum arrestine sebep olduğu iddia edildi.
Solunum zorluğu çeken hastaya anında müdahale edildiği belirtiliyor. Doktor ne oldu diye sorduğunda hemşire C.D., E.M ile beraber olduğunu ve olayın aniden geliştiğini belirtti.
Doktor gittikten sonra ne yaptığını diğer arkadaşlarına söylemiş, arkadaşları da "nasıl böyle bir şey yaparsın" dediğinde hemşire C.D. "ben öyle öğrendim ne olur kimseye söyleme" dediği ifade edildi.
Doktor, oral olmayacak diye talimat verdiği belirtilen hasta için, hemşire C.D'nin hasta açım dediği için yemek verdiği söylediği iddia edildi.
Antibiyotik tedavisi verilen bir hastaya, ilaçlarının verilmediği, hemşirelerin nöbet bitiminde aklına geldiği, sonrasında hemşire C.D. "boşver, gözlem kağıdına verildi diye yazarız" şeklinde ifade ettiği öne sürüldü. 

Bu şekilde onlarca olayın yaşandığı iddia edilirken, yoğun bakımlardan sorumlu gözetmen S.Y. ve Yoğun Bakımlardan Sorumlu Başhekim Yardımcısı H.K. hastanede değiller miydi? 

Cerrahi Yoğun Bakım’da hastaların bakımsız halde olduğunu gösterdiği öne sürülen fotoğrafların, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Ş.A.’dan sonuç alınamayınca, bir üst amir pozisyondaki Yoğun Bakımlardan Sorumlu Başhekim Yardımcısı H.K.’ya gösterilmesine rağmen hiçbir eylemde bulunmadığı iddia edildi.

Gerçek Taraf haber sitesi olarak, skandal iddialara konu olan fotoğraflara da ulaşmaya çalışıyoruz.