Samsun'da Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Emniyet İl Müdürlüğü Dişhekimi olarak hizmet verdikten sonra Cumhuriyet Meydanı'nda açtığı muayenehanesinde mesleğine devam eden veren Dt. Aybars Turan, hayatını kaybetti.

36 yıl hizmet verdiği Samsun'dan yerleştiği Muğla Fethiye'de yaşamını sürdüren Aybars Turan, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle tekrar Samsun'a döndü. Turan, uzun zamandır tedavi gördüğü Gazi Devlet Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu.

Gül Turan ile evli olan Dt. Aybars Turan'ın cenazesi vasiyeti üzerine İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedilecek. Turan'ın cenazesi 8 Haziran Pazartesi günü (yarın) saat:12.00'de Kırankoy Mezarlığı Gasilhanesi'nde helallik alınarak, İstanbul'a götürülecek.

AYBARS TURAN KİMDİR?
Samsun DişHekimleri Odası Kurucu Üyesi ve 4. Dönem Başkanı olan Dt. Aybars Turan aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi eski başkanlığını da yaptı. Samsun'da çeşitli STK ve rotary kulüplerinde yönetim kurulu üyeliği görevlerinde de bulunan Turan, Samsun'un iş, sanat ve kültür dünyasının tanınan simalarındandı. Ömrü boyunca Samsun'a katkı vermek için mücadele veren Aybars Turan, siyasi çalışmalarında da Samsunlulara faydalı olmaya çalıştı.

Dt. Aybars Turan'ın ölüm haberini alan aile dostları sosyal medyada paylaşımlar yaparak, Turan ailesine taziyelerini iletti.