Yalova Devlet Hastanesinde Saglık Personeliyim.Meslek hayatımın hiçbir döneminde bukadar kötü şartlarda çalıştığımı ve bukadar kötü yönetildiğimi hatırlamıyorum. Aylardır dur durak bilmeden çalıştık ,bir buçuk hafta falan oldu hasta sayıları biraz rahatlayalı dün idare servis ve yoğun bakımları arayıp mesaileri çok bilançomuz yüksek ,az kişi çalışsınlar demiş.

Bu şehir Türkiyenin en fazla vaka sayısı olan 3 ilinden biriyken ,servislerde 4,5 sağlıkçı Covit olduğunda sizi takviye edemeyiz kendi yağınızla kavrulun diyenler şimdi personelin alacağı bir kaç lira fazla mesainin peşine düşmüş.

Sağlık Müdürlüğünde 1 kişinin yapacağı işi iki kişi yaparken kimsenin ülkenin ekonomisini dert etmediği şehrimizde 1 yılı geçkindir her yerde koşturan ve gerçekten of demeyen sağlıkçılar artık bıkkın ve öfke dolular. Herşeyden muaf ve hariç tutulan personel bu ay 141 saat üzerinden hesaplanan mesailer yani tüm kamu kuruluşlarıyla aynı hesaplanış yüzünden zaten az ücret alacak ve mağdur olacakken birde bu ucuz hesaplara düşmek zalimliktir.

Yönetimin mobinglerinden herkes işini yaparken zaten daha depresif ve bıkkın... Doktora apachi sizin goreviniz diyen hemşireyi sürgüne yollayan ,aneztesistleri el becerisi gelişsin diye üst yazıyla aşı da ve filyasyonda görevlendirmek onu rencide edip mobing uygulamaktır. Bizim hakkımız ödenmez evet ama bizim vebalimizi alanlarda bunun hesabını ödeyemeyecekler.

Tıp bayramında eline bir kere enjektör almayanlara teşekkür plaketi verip gerçekten aylardır ailelerini görmeden çalışan koşturan personeli iyice kırıp iş barışının bozulmasına sebep oldular.Hastane bahçesine kurulan içi küflü ve yağmuru akıtan çadırda zorla görev yaptırilan sağlık personleri yılgın, idarenin vatandaş önünde azarladığı personel kırgın,sürgüne gönderilen,gorev yerleri degişen personel artık mobingin etkisiyle depresyonda ...Bu zorlu zaman ve şartlarda sırça köşklerinde oturup bizde yorulduk deyip personeli hor görenler, bu ay herkes 24 saat tut