Bakan Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan çığ düşmesi nedeniyle hem olay yerin hem de hastaları ziyaret etmek üzere Van’a geldiğini söyledi.

“Hastaneye yaralı gelen hasta sayısı 75 kişi oldu”

Hastanelere kaldırılan yaralı sayıları hakkında bilgi veren Koca, şöyle konuştu:

“Şu an toplam hastanelerimize yaralı olarak gelen hasta sayısı 75 kişi oldu. Bu 75 kişiden, hastanemizde yatarak tedavisi yapılan 47 hastamızı ziyaret etmiş olduk. Bu 47 hastamızdan ise yoğun bakım şartlarında takip edilen 6 hastamız söz konusu. Yoğun bakım şartlarında takip edilen hiçbir hastamızın genel durumu ciddi ya da ağır değil. Bir hastamızla ilgili ameliyat planlanmakta, onun dışında genel olarak bütün hastalarımız için genel durumlarının iyi olduğunu, herhangi ağır ve ciddi bir hastamızın olmadığını özellikle ifade etmek istiyorum.”

Koca, ilk çığda 5, ikinci çığda ise 33 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatarak, vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dileklerinde bulundu.

Bakan Koca, Van’daki çığ düşmesinde tüm sağlık ekiplerinin baştan itibaren fedakar ve özverili şekilde gayret gösterdiğini belirterek, “700’e yakın UMKE, acil ekibi ve uzman ekip takviyesi yapıldı” dedi.

Sahaya 119 ambulansın hızla sevk edildiğini aktaran Koca, hastanelerdeki fiziki şartlar ve hekim kadrosu ile yetkin şekilde erken müdahalelerin yapıldığını kaydetti.

Koca, kurtarma çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür etti.