Prof. Dr. Memişoğlu, bu tür şiddet olaylarının ne hastalar ne çalışanlar ne de toplum açısından kabul edilemez olduğunu belirtti. Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayan İstanbul İl Sağlık Müdürü, olayın inceleneceğini ve sonuçları kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti. Sağlık çalışanlarının, hastaları tedavi etmek ve sağlıklarını iyileştirmek için çaba harcadıklarını söyleyen Prof. Dr. Memişoğlu, doktorlar ve hastaların aynı taraf olduklarını belirtti.

Prof. Dr. Memişoğlu, bireyler arasında empati duygusunun önemine vurgu yaparak, sağlık çalışanlarına, hastalara ve topluma karşı şiddetin kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurguladı. Bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

"İNCELEME BAŞLATIYORUZ, HİÇBİR ŞİDDET OLAYINI KABULLENEMEYİZ"

Prof. Dr. Memişoğlu, "Doktor ve hasta arasında çok mahrem ve özel bir alan var. Bunu ayırmamamız lazım. Çünkü Türkiye sağlık çalışanları anlamında gerçekten çok şanslı ve özverili bir toplum. Bunu Covid salgınında dünyaya gösterdik. Sağlık çalışanının topluma, toplumun sağlık çalışanına saygısını kaybettirmemiz lazım. Çünkü çok hassas bir alan. Tabii üzücü olaylar, bizler şiddetin ne hasta ne çalışan ne toplumsal anlamda hiçbir türlüsünün olmasını kabullenemeyiz. O nedenle biz bununla ilgili inceleme başlatıyoruz ama çok net söylüyorum; doktor hastası için var. Biz sağlıkçılar hastalar, hastayı iyi yapmak, tedavi etmek için çabalıyoruz. O nedenle bu tür olayların olmasını arzu etmiyoruz. Hem doktor hem hasta aynı taraftayız. Araştıracağız, sonucunda da kamuoyunu bilgilendiririz” dedi.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan olayda doktorun epilepsi hastasına 'İşim var' demesi sonrası tartışma çıktığı, hasta yakınının durumu cep telefonuyla görüntülemesi üzerine şiddet olayının yaşandığı iddia edilmişti.

Polisin olayla ilgili incelemesi ise sürüyor.