Kar tatili, pandemi salgını, darbe girişimleri ve sayamayacağız bir çok olağanüstü olayda devlet kurumları tek tek kapanırken hastaneler başta olmak üzere sağlık hizmeti veren sağlık çalışanları her tatilden muaf tutuldu, tutulmaya devam ediyor Peki soruyoruz? Sağlıkçılar insan değil mi?

Yoğun kar yağışı sonrasında Valiliklerin aldığı karara istinaden memurlara idari izin verilmesi, diğer memurların evlerinde kahvelerini yudumlarken sağlık çalışanlarına mesaisinin zorunlu olması yıllardır aalışılagelmiş bir durum. Tüm bu tatillerden sağlık çalışanları muaf tutulurken, verilen zam ve maaş iyileştirmelerinde ise diğer memurlara verilen zammın aynısının verilmesi "bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" dedirtiyor.

#SağlikçiHariçseHakkiniYeme başlığı altında binlerce sağlık çalışanı işte bu çifte standarta twitter'da tepki gösteriyor. Seyyanen zam ve özlük haklarında iyileştirme isteyen sağlık çalışanları sosyal medya platformu Twitter’ı adeta paylaşımlarıyla salladı.

Sosyal medyada en çok konuşulanlar arasında yerini alan paylaşımlara bir çok sağlık personeli destek verdi. Sosyal medya hesabı aracılığıyla tepkilerini dile getiren sağlıkçılar, #SağlikçiHariçseHakkiniYeme hastagi altında twit atıyorlar.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR: