Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan İsteğe bağlı yer değiştirme kura tarihleri ne zaman açıklanıyor? Eşi ölen memur hangi usule göre atanır? Sağlık Bakanlığı Eğitim durumuna göre tayin nasıl yapılmaktadır? Sağlık Bakanlığında sağlık durumu mazeret tayini hangi esaslara göre yapılıyor? Tüm merak edilenlere cevap veriyoruz.

SaglikPersoneliHaber.Net olarak sosyal medya hesaplarımıza gelen  İsteğe bağlı yer değiştirme kura dönemiyle ilgili merak edilen tüm sorulara bu başlık altından cevap vermeye çalışacağız. Haberimizle beraber Sağlık Bakanlığı İsteğe bağlı yer değiştirme ile alakalı tüm detayları aydınlatıyoruz. 

ATAMA DÖNEMLERİ HANGİ AYLARDIR?

Sağlık Personellerinin İller arası atama dönemleri Ocak, Haziran ve Eylül ayıdır. Sağlık Bakanlığı tarafından açık olan münhal kadrolar ilan edilir. Sağlık Bakanlığı tarafından ilan edilen münhal kadrolara yerleşmek isteyen sağlık personelleri tercih yaparak müracaat sağlarlar. Tercih sırasına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığı tarafından hizmet puanına göre atamalar tamamlanır. Hizmet puanlarının eşit olması halinde çalışma süresi esas alınır, çalışma süresinin de eşit olması halinde kura ile yerleştirme işlemleri yapılır.

PUAN, SÜRE VE DÖNEME BAKILMAKSIZIN YAPILAN YER DEĞİŞTİRME

Eğer kadro ve standartlar uygun ise, yönetmelikte yer alan puan, süre ve dönem ile ilgili hükümlerine bağlı kalmaksızın bazı atamalar yapılmaktadır. Bu durumlar aşağıdaki gibidir.

  1.  Eğer memur, eşinin, çocuklarının, annesinin, babasının veya kardeşlerinden birinin ağır engelli olduğunu belgelendirirse, belgelendirdiği kişinin ikamet yerine, eğer kendi ile alakalı bir engelli olduğu bildiri belge sunarsa istediği yere atanır.

  2. Eşi vefat eden memur vefat tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde istediği yere atanır.

  3. Memurun eşinden boşanması halinde, boşanma tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde;  anne, baba, kardeş veya reşit çocuklarının boşanma tarihinden önce ikamet ettiği Şehri’ne ataması yapılabilir. D ve C hizmet grubu illerden birine ya da halen görev yaptığı hizmet bölgesi ve grubu esas alınarak 26 ncı maddenin birinci fıkrasına göre ataması yapılabilir.
  4. Eşinin zorunlu yer değiştirmeye tâbi olarak görev yapmakta iken emekliye ayrılması halinde eşinin emekliye ayrılmasından sonraki bir yıl içinde eşinin ikamet ettiği yere atanabilir.
  5. Eş, çocuk, anne, baba veya kardeşlerinden birisinin terör eylemleri etkisi ve sebebiyle şehit olması veya çalışamayacak derecede malul ya da malul olup da çalışabilir durumda olması ile bu durumdaki kamu görevlisi olması durumunda talep ettiği yere atanabilir.
  6. Aile hekimleri başka bir ildeki aile hekimliği pozisyonuna yerleşmesi ve yeni yerleştiği aile hekimliği pozisyonunda fiilen iki yıl görev yapması ve sözleşmesinin herhangi bir sebeple sona ermesi ve talebi halinde sözleşmesinin feshedildiği yere atanır.
  7. Kadroları Bakanlıkta olup tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık mevzuatına göre diğer kamu kurum ve kuruluşlarında uzmanlık eğitimi veya yan dal uzmanlık eğitimi yapan personelin talebi hâlinde, ilgili uzmanlık eğitimi giriş sınavı sonucunda yerleştirildiği eğitim kurumunun bulunduğu ildeki Bakanlık kadrosuna ataması yapılabilir.
  8. Sağlık Personeli Sağlık ile ilgili bir alanda en az 4 yıllık örgün öğrenim gördüğünü belgelendirmesi hâlinde, öğrenim süresi ile sınırlı olmak kaydıyla, öğrenim gördüğü yere bir defaya mahsus olmak üzere atanabilir.
  9. Devlet hizmeti yükümlüsü DHY iken eşi vefat eden, eşinden boşanan veya eşinin emekliye ayrılması nedeniyle Devlet hizmeti yükümlülüğü süresinin bitimine müteakip en geç iki ay içerisinde yapılması halinde bir yıllık süre şartı aranmaz.