Satı'nın yakınları, genç doktorun intiharının, sağlık sisteminin ağır koşulları nedeniyle gerçekleştiğini iddia etti. Bu trajik olayın ardından Satı'nın babasının, "Okut, yetiştir, başarılı bir doktor olsun ve bu lanet olası sisteme kurban ver..." şeklindeki sözleri kamuoyunda yankı buldu.

Sağlık Bakanlığı ise, Ronahî Satı'nın ölümüyle ilgili detaylı bir soruşturma başlattı. Olayın ardından toplumda derin etki bırakan doktorun intiharı, sağlık sisteminin içsel sorunlarına dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı'nın soruşturmasıyla birlikte, olayın detayları ve nedenleri daha net bir şekilde ortaya çıkacak.

Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı

Doktor Ronahî Satı'nın yakını olan gazeteci Mahmut Bozarslan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, ailenin yaşadığı zorlu süreci kamuoyuyla paylaştı. Bu olay, sağlık sistemindeki sorunların ciddiyetini bir kez daha gündeme getirdi.

Satı'nın yakını gazeteci Mahmut Bozarslan, sosyal medya adresinden yaptığı paylaşımda, "Önceki gün Urfa'da hayatına son veren doktor uzaktan akrabamız, bugün taziyesine gittim... Babasıyla biraz sohbet ettik, gözlerim doldu, ağlamamak için kendimi zor tuttum...

Okut, yetiştir, başarılı bir doktor olsun ve bu lanet olası sisteme kurban ver... Babasını dinleyin doktorlar niye kaçıyor anlarsınız... Tek sorun para değil anlayın artık.

Hanginiz yemeden içmeden 16 saat nöbet tutabilir? Bu nöbette o kadar çok hasta bakar ki, su içmeye zaman bulamaz? Ve bu sürekli tekrarlanır... Ve istifanız bile şarta bağlanır...

Sağlık Bakanlığı soruşturma açmış... Gencecik bir doktor toprağa düştükten sonra açacağınız soruşturma onu geri getirecek mi? Bir şeyi de ağır bedel ödenmeden yapın... Yattığın yer incitmesin, mekanın cennet olsun Dr. Ronahî..." ifadelerini kullandı.