Olay, önceki gün öğle saatlerinde meydana geldi.

Sağlık Raporu Krizi

Psikolojik sorunları olduğu belirtilen Osman Kalaycı, sürücü belgesi için gerekli sağlık raporunu almak amacıyla hastaneye başvurdu. Hekimler, sağlık durumu nedeniyle araç kullanmasının sakıncalı olduğunu belirtti. Bu duruma öfkelenen Kalaycı, poliklinikte cebindeki bıçağı çıkararak sağlık çalışanlarına tehditler savurdu. Hastane personeli tarafından sakinleştirilen şüpheli, polis ekiplerine teslim edildi.

Adliyeye Sevk Edildi ve Tutuklandı

Gözaltına alınan Osman Kalaycı, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Hakimlik tarafından tutuklanan Kalaycı'nın, poliklinikte elinde bıçakla sağlık çalışanları ile tartıştığı anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde hastane personelinin şüpheliyi sakinleştirmeye çalıştığı anlar yer aldı.

Yetkililerden Ziyaret ve Açıklama

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve beraberindeki heyet hastaneye giderek sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Vali Baydaş, "Hiçbir kamu görevlisi, yaptığı kamu görevi nedeni ile şiddete maruz kalamaz ve kalmamalıdır. Yaşanmamasını istediğimiz bir hadiseydi. Personellerimize geçmiş olsun dileklerimizi ilettik ve alınması gereken tedbirleri değerlendirdik" dedi.

2024 Yılı Haziran Dönemi İller Arası Yer Değiştirme Kurası: Heyecan Dorukta 2024 Yılı Haziran Dönemi İller Arası Yer Değiştirme Kurası: Heyecan Dorukta

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz da olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu tür saldırıların son bulması için toplum olarak birlik ve dayanışma içerisinde hareket etmemiz gerektiği kanaatindeyiz. Geceli gündüzlü çalışan sağlık çalışanlarımız kendilerini bu hizmete adamış kişilerdir. Bu tür olaylar, sağlık hizmeti kalitesini düşürmektedir. Toplum olarak destek olursak daha iyi bir hizmet verebileceğimizin inancındayız. Fiziksel şiddet değil, sözel şiddet dahi kabul edilemez" ifadelerini kullandı.