İddiaya göre, hastaneye yemek hizmeti sunan taşeron firmanın bir yetkilisi, hastalar için hazırlanan yemek porsiyonlarının fazla olduğu gerekçesiyle diyetisyenlere müdahale etti.

Sağlık Bakanlığı’nın Kıyafet Yönetmeliği Haziran’da Yürürlükte
Sağlık Bakanlığı’nın Kıyafet Yönetmeliği Haziran’da Yürürlükte
İçeriği Görüntüle

Sözlü Tartışma Fiziki Gerilime Dönüştü İddiası

Hastaların klinik durumuna göre beslenme planlaması yapan diyetisyenlerle firma yetkilisi arasında başlayan sözlü tartışmanın büyüdüğü öne sürüldü. Sağlık çalışanları, müdahalenin görev alanlarına yönelik baskı içerdiğini ve olayın fiziki gerilime dönüştüğünü iddia etti.

Diyetisyenlerin, hastaların beslenme düzeninin tıbbi gerekliliklere göre belirlendiğini vurguladıkları öğrenildi.

Beyaz Kod Verildi

Yaşanan olayın ardından sağlık çalışanları tarafından “Beyaz Kod” verildiği ve resmi şikâyet sürecinin başlatıldığı bildirildi. Olayla ilgili idari inceleme yapılması bekleniyor.

Gözler Yönetimin Atacağı Adımda

Olay sonrası gözler hastane yönetimine çevrildi. Sürecin nasıl yürütüleceği ve taraflar hakkında nasıl bir işlem yapılacağı merak konusu oldu. Sağlık çalışanları, konunun şeffaf şekilde incelenmesini ve gerekli adımların atılmasını talep ediyor.

Olayla ilgili resmi açıklama yapılması bekleniyor.