İl Sağlık Müdürlüklerine personel alımı detayları ile ilgili gönderilen elektronik iletiyi “Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel Alımı İçin Talep Topluyor” Başlıklı haberimizde duyurmuştuk.

Sağlık müdürlüklerinden talep toplama süreci 29 Ağustos 2022 mesai bitiminde sonlanacak. İl Sağlık Müdürlükleri ÇKYS sistemine taleplerini girecek. Bazı illerin PDC’deki tüm boşluklar için talepte bulunduğu öğrenildi.

45 BİN Sağlık Personeli 45 Bin İşçi!

Sağlık müdürlüklerinden gelen talepler sonucunda 85 bin personel alımı kadro ve branş bazında sayıları belirlenecek. Bugün itibari ile 45.000 sağlık personeli 40.000 sürekli işçi planlandığı kulislere yansıdı.

Branş Dağılımları Netleşmedi!

85 bin sağlık personeli alımı ile ilgili branş dağılımları ise henüz netleşmedi. Şu an için öngörülen 45.000 sağlık personelinin kaçının hemşire, kaçının ATT veya sosyal çalışmacı branşlarında olduğu ise 29 Ağustos’tan sonra sağlık müdürlüklerinden gelen talepler sonrasında çalışılacak.

Etlik Şehir Hastanesine Toplam 4 Bin Personel Alımı Gündemde!

Yakın zamanda açılması planlanan Ankara Etlik Şehir Hastanesi‘ne 2000’den fazla hemşire ve bir o kadar da sürekli işçi statüsünde sekreter alımı yapılacak gündemde.

Personel Alımı 2’ye Bölünebilir!

Diğer taraftan 85 BİN kişilik personel alımının ikiye bölünmesi de konuşulan konular arasında. Bir defada 85 bin kişilik personel alımı yerine ikiye bölünerek sağlık personeli ve işçi alımının yapılması da planlamalar arasında.

Eylül’de Kesin Alım Olacak!

Öte taraftan ilk sağlık personeli alımının Eylül 2022 içinde olması kesin gibi gözüküyor. İlk alımların eski KPSS puanıyla ikinci alımların ise yeni KPSS puanı ile yapılacağı da öngörülenler arasında.

Bilindiği gibi sürekli işçi alımlarında KPSS şartı aranmamakta kura ile atamaları yapılmaktadır.