ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılan güncellemelere göre, 2019 yılı KPSS Lisans ile 2018 KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarına katılan adayların sınav sonuçlarına istinaden branş bazında sıralamaları güncellenerek sisteme yansıtılmış durumda. Adaylar, branş bazında sıralamalarını ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresine girerek T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri sisteme giriş yaparak görebilecekler.

AYNI ALANDA SINAVA GİREN ADAYLAR BAŞARI SIRALAMALARINI GÖREBİLECEKLER

Yapılan güncelleme sonucunda oluşan branş sıralamaları ile hedef sınava katılan adayları bilgilendirmek. ÖSYM aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında başarı durumları kıyaslamasını yapabilmeleri için bu hizmeti devreye soktuğunu açıkladı.Sonuç ekranında yer alan bilgilerin belge niteliği taşımadığı bilgiside verilmiş durumda. 

YÖKSİS ve e-Okul sistemi üzerinden çekilmiş olan sıralama verileri, çekim işleminin yapıldığı tarih ile aktif eğitim bilgileri çekildi. Sistemden verilerin çekildiği tarih itibariyle eğitim durumu bilgisi gözükmeyen adayların verileri ise başvuru da beyan ettikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlandığı duyuruldu. ÖSYM sisteminde, adayların eğitim bilgisindeki mezuniyet durumu alanı “Okuyor” ve “Mezun” olmak üzere iki kategoride tutulmaktadır. Adayların branş bazında sıralamalarını incelerken, dikkate alınması gereken öncelikli hususları içeren teknik bilgiler, ÖSYM tarafından aşağıdaki bağlantıda verdiğimiz adresten öğrenilebilir.