Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü web sayfası aracılığıyla 11.317 kişilik sürekli işçi alımı yapılacağına dair duyuru geçtiğimiz gün yayınlandı.

Klinik Destek Elemanı Branşı Alımı

Klinik destek elemanı alımı için diğer kamu kurumlarının yaptığı gibi Sağlık Bakanlığı’da "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" gereği 81 İl Sağlık Müdürlüğü emrinde görevlendirmek üzere Klinik Destek Elemanı branşı alımı yapacak.

Klinik Destek Elemanı Atama

Klinik Destek Elemanı branşına başvuru yapmayı düşünen adaylar Bakanlık tarafından yayımlanan başvuru şartlarını özenle okumalıdır. Ilanda belirtilen şartları taşımadıkları halde taşıyormuş gibi ilana başvuru yapılması durumunda yapılan atama iptal edilecek. Sağlık Bakanlığına Klinik Destek Elemanı pozisyonunda atama yapılsa dahi olsa; yanlış, istanbul evden eve nakliyat, yanıltıcı veya yalan beyan nedeniyle atamadan doğan tüm haklar kaydedilecektir.

Klinik Destek Elemanı Başvurusu Tarihleri

Klinik Destek Elemanı başvuru süreci 28 Kasım 2022 ile 2 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Adaylar Türkiye İş Kurumu’nun esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden ilan edilen Klinik Destek Elemanı branşı alımı pozisyonlarına başvurularını tamamladılar.

Klinik Destek Elemanı Kura Tarihi

Klinik Destek Elemanı pozisyonunda yapılan alım için Kura Tarihi 28.12.2022 olarak belirlendi. Başvuru süreci tamamlanmasının ardından İŞKUR nihai kadroları yayınlayacak. Daha sorna ise 28 Aralık tarihinde adayların kura çekme işlemi tamamlanacak.

Klinik Destek Elemanı branşı öğrenim düzeyi

Klinik Destek Elemanı branşına ilanda belirtilen açıklamalara göre orta öğretim yani lise veya dengi bir okuldan mezun olan adaylar başvuruda bulundular.

Klinik Destek Elemanı branşı hangi bölüm veya program mezunu alındı

Ortaöğretim kurumlarının sağlık hizmetleri alanından mezun olan ya da Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyeni dallarından birinden mezun olan adaylar Klinik Destek Elemanı olarak başvuruda bulunabildi.

Klinik Destek Elemanı branşı özel şart taşıyor mu?

Klinik Destek Elemanı branşı alımına başvuru yapabilmek için sadece lise mezunu olmak yetmeyip, sağlık hizmetleri alanında, hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği dallarından birinden mezun olmak yeterli.

Klinik Destek Elemanı Maaşları

Sağlık Bakanlığı’nda sürekli işçi kadrosunda istihdam edilecek olan Klinik Destek Elemanı maaşları başlangıç itibariyle ilanda da belirtildiği üzere yasal asgari ücret üzerinden yapılacaktır.

Bakanlık tarafından daha önce alımları tamamlanan Klinik Destek Elemanı personelleri 2022 yılı Kasım ayı itibariyle net 8500 TL ile 9.000 TL arasında ücret almaktadırlar.

Maaşların değişkenlik göstermesinin nedeni ise; sürekli işçi kadrosunda istihdam edilen personellere döner sermaye, yılda 4 defa tediye ödemesi ve yılda 2 defa ikramiye ödemesi altında ücret ödemeleri yapılmasıdır.

Klinik Destek Elemanı ne iş yapar?

Klinik Destek Elemanı pozisyonunda işçi olarak Sağlık Bakanlığında görev yapan personeller genellikle yoğun bakım servislerinde çalıştırılmaktadır. Klinik destek elemanları bu birimlerde, hemşire ya da sağlık memuru unvanında görev yapan bakanlık personellerine yardımcı olmaktadırlar. Diğer taraftan cihazların kullanılması sırasında cihaz temizliği başta olmak üzere cihaz kullanımıyla ilgili bilgilendirme yapan, gerektiğinde cihaz kullanım özellikleri hakkında detay veren kişilerdir.

Klinik Destek Elemanı Branşı Şartları

Klinik Destek Elemanı şartları olarak normalde yönetmeliğe göre lisans veya ön lisans mezuniyet alanında öğrenim görmüş olmak yeterlidir. Ancak Sağlık Bakanlığı ebe, hemşire yardımcılığı gibi sağlık hizmetleri alanındaki lise mezuniyetlerini de kabul etmektedir.

Sağlık Bakanlığı Klinik Destek Elemanı

Sağlık bakanlığı’na bağlı hastanelerde teknik cihazların kullanım ve bakımıyla ilgili sorumlulukları bulunan klinik destek elemanları, hastaların birimler arası transferini de sağlamaktadır.

Sorumlu hemşirenin gösterdiği şekilde hastanın bakım ve temel ihtiyaçlarının karşılanması da ana görevleri arasındadır.

Öte yandan başta tahliller olmak üzere eczaneden getirilecek olan ilaç ve medikal malzemelerin transferinin sağlanmasından da sorumludurlar.

Sağlık Bakanlığı Hastanelere Klinik Destek Elemanı İşçi Alımı Yapacak- Klinik Destek Elemanı Maaşı içeriğimizden 2022 başlarında yaptığımız haberimize ulaşabilirsiniz. Ayrıca 50 bin kamu personelinin ziyaret ettiği Sağlık Bakanlığı 10 Bin Sürekli İşçi Alımı Yapacak! Bakan Koca Açıkladı! başlıklı 50 bin kişinin okuduğu haberimizden de alımla ilgili geniş detayları verdiğimiz haberimize ulaşabilirsiniz.

Klinik Destek Elemanı Hastanede Ne İş Yapar?

Bir önceki paragrafta belirtildiği üzere Klinik Destek Elemanı hastanelerde çoğunlukla yoğun bakım birimlerinde görevlendirilmektedir. Özellikle Eğitim Araştırma Hastanelerinde görev verilen Klinik Destek Elemanları, birim sorumluları tarafından verilen yasal görevleri yerine getirmekle yükümlüdürler.

  • Hasta transfer işlemlerini yapmak
  • Morg teslimi için transferi sağlamak,
  • Hastaya ait kan vb. numuneleri ilgili birimlere götürüp getirmek,
  • Hastaya pozisyon vermek için gerekli koşulları sağlamak
  • Sağlık Personellerine yardımcı olmak

2022 Klinik Destek Elemanı Alımı Örnek Liste

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI EDİRNE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
SÜREKLİ İŞÇİ SÖZLÜ SINAV SONUÇ LİSTESİ

KLİNİK DESTEK ELEMANI(HASTANE)
BAŞARI SIRASI T.C. KİMLİK NO ADI SOYADI MESLEK ÜNVANI DURUMU
1 326*****000 HANDE ULUSOY KLİNİK DESTEK ELEMANI(HASTANE) ASIL
2 290*****806 GÜLCE ÇELİK KLİNİK DESTEK ELEMANI(HASTANE) ASIL
3 280*****970 İLAYDA ÖZCAN KLİNİK DESTEK ELEMANI(HASTANE) ASIL
4 701*****242 NAGİHAN YAĞMUR ŞARLI KLİNİK DESTEK ELEMANI(HASTANE) ASIL
5 345*****800 NESLİHAN ELMAS KLİNİK DESTEK ELEMANI(HASTANE) ASIL
6 581*****706 YAREN BOZDEMİR KLİNİK DESTEK ELEMANI(HASTANE) ASIL
7 152*****166 UFUK ÇEKEN KLİNİK DESTEK ELEMANI(HASTANE) ASIL
8 373*****108 ADEM CAN SEZER KLİNİK DESTEK ELEMANI(HASTANE) ASIL