Sağlık personeli alımlarıyla ilgili Koronavirüs bilim kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Koca, "Önümüzdeki hafta muhtemelen Kasım ayının ilk haftası için ilk planda 12 bin Sağlık personeli alım ilanına çıkacağımızı müjdelemek istiyorum." dedi.

Testi pozitif çıkanlar temaslılarını filyasyon ekiplerimize eksiksiz bildirsin. Zorunlu olmadıkça akrabalarla, başka ailelerle bir araya gelmeyin. Zorunlu olmayan kutlama ve törenleri erteleyin. Mümkün mertebe eve misafir almayın, teması azaltın.

Bu gece mevlid kandili, kandilinizi tebrik ediyorum. Yarın Cumhuriyet'i kuruyoruz, kutlu olsun.

(HASTANELERDEKİ SON DURUM)

Özellikle son dönem bahsettiğim şekliyle , Türkiye'nin ortalama vaka sayısının %40'ının İstanbul'da olduğunu söylemiştim. Her geçen gün ağır hasta sayımızın da arttığını her gün verilen bilgilerden biliyoruz. İstanbul'da bildiğiniz gibi, sağlık altyapımız çok güçlü, ciddi bir yatak kapasitemiz söz konusu, özellikle son dönem 7 bine yakın yatak ilavesi söz konusu oldu. Şu an içinde bulunduğunmuz Çam Sakura Şehir Hastanesi hem de iki tane acil durum hastanesi devreye girdi. Her biri 1008 yataklı, her biri 432 yoğun bakımdan oluşan hastaneler. Şu dönemde sorun olmadığını söyleyebilirim. İstanbul'da yatak sayımız 48 bine yakın, yoğun bakım yatak sayımız ise 9 bine yakın. Şu an İstanbul'da servis yatak doluluk oranımız %55, Yoğun bakım doluluk oranımız ise %66. Ventilatör için doluluk oranı %33 şu an.  %66'da sadece kovidlileri kastetmiyorum. Diğer hastalar da buna dahil.