Memur zammı açıklamalarının ardından önemli görüşme Ankara'da gerçekleşti! Memur-Sen genel Başkanı Ali Yalçın, Ak Parti'nin Meclis'e sunduğu kanun teklifine itirazlarını iletti. Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanı Vedat Işıkhan'la bir araya gelen Yalçın, en düşük memur maaşının kamu işçilerinden daha az olmaması ve emekli kamu görevlilerine de seyyanen ilave ödeme yapılması taleplerini iletti.

Haziran ayı enflasyon verileriyle birlikte merakla beklenen memur maaş zammı nihayete erdi! Ak Parti, TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifiyle en düşük memur maaşını 22.017 tl'ye yükseltiyor. Teklifte, memur maaşlarına yüzde 17.55 oranındaki enflasyon zammının yanı sıra 8.077 tl seyyanen zam da yer alıyor.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve toplu sözleşmeden sorumlu genel başkan yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ı ziyaret etti. Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, görüşmede meclis'e sunulan memurlarla ilgili kanun teklifini ele aldıklarını ve itiraz ettikleri noktaları iletme fırsatı bulduklarını belirtti.

Memur-Sen genel başkanı Yalçın, kamu görevlilerinin maaş artışlarını içeren kanun teklifinin kapsamının genişletilmesi, eksikliklerin giderilmesi, emeklilere yansıtılması ve ücret adaletsizliğinin sonlandırılması taleplerini Işıkhan'a iletti. Yüzde 17,55 maaş artışı ve 8.077 tl seyyanen ilave ödemenin ardından oluşan durum hakkında görüş ve önerilerini paylaştı.

Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarının tam anlamıyla uygulanması için Meclis'e sunulan kanun teklifinde giderilmesi gereken eksiklikleri dile getirdiklerini belirterek şunları söyledi:

Kamu işçilerine temmuz ayında yüzde 15 artış yapılacağını ve en düşük kamu görevlisi maaşının en düşük işçi maaşının altında kalmaması gerektiğini vurguladık. Bu bağlamda, kamu görevlileri ve emekliler tarafından beklenen önemli düzenlemeleri ilgili makamlara aktardık. En düşük kamu görevlisi maaşının kamu işçisinden az olmayacak şekilde düzenlenmesi, seyyanen ilave ödemenin emekli kamu görevlilerine de yansıtılması ve en düşük kamu görevlisi maaşının hesaplanmasında eş ve çocuk durumunun dikkate alınmaması hususlarını iletiyoruz. Bu önemli düzenlemelerin meclis aşamasında revize edilerek güçlü ve Büyük Türkiye'nin Yüzyılına yakışır şekilde sorunun giderileceğine inanıyoruz.