Memur Enflasyon Farkı Zammında Reuters’ten İpucu Memur Enflasyon Farkı Zammında Reuters’ten İpucu

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından personel ödemeleri ile ilgili KBS duyurusu başlıklı yazıda memur, kadro karşılığı sözleşmeli personel ile 4/B sözleşmeli personelin Nisan 2024 dönemi maaş ücretlerinin zamanında ödenmesi hakkında duyuru yayımlandı.

Maliye Bakanlığının yazısında Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’nın 19 Mart tarihli yazısına atıfta bulunularak Ramazan Bayramı tatilinin 9 Nisan 2024 Salı günü saat 13:00’te başlayıp 12 Nisan 2024 Cuma gününe kadar devam edeceği, kamu personelinin 8 Nisan pazartesi günü tam gün, 9 Nisan Salı günü ise yarım gün idari izinli sayılacağı hatırlatıldı.

Personelin Özlük bilgileri ile ilgili bilgi girişi ve değişiklik işlemleri, maaş hesaplama, bordro ve ödeme emri belgesi oluşturulmasına ilişkin sürecin tamamlanarak hazineden nakit talebinin en geç 5 Nisan 2024 tarihi cuma günü saat 15:30’a kadar yapılması gerektiği belirtildi.

Öte yandan maaş hesaplama, ödeme emri belgesi oluşturma, muhasebe birimine gönderme ve nakit talebi işlemlerini herhangi bir nedenden dolayı bu sürede tamamlayamayan harcama ve muhasebe birimlerinin, söz konusu işlemleri en geç 8 Nisan 2024 tarihi pazartesi günü saat 15:30’a kadar tamamlamaları gerektiği hatırlatıldı.

Maaş ödemeleri ile ilgili anlaşmalı bankaları sıralayan Hazine ve Maliye Bakanlığı harcama birimlerinin maaş banka listelerini bankalara 5 Nisan 2024 Cuma günü saat 16:00’ya kadar 8 Nisan 2024 pazartesi günü de yine saat 16:00’ya kadar merkezden gönderileceği hatırlatılarak maaş ve ücretleri ilgili bankalarca personele her ay olduğu gibi zamanında ödenmesinin sağlanacağı duyuruldu.

Maliye Kbs Duyurusu

Bakanlık, Ramazan Bayramı dolayısıyla Nisan ayı maaş işlemlerinin en geç 8 Nisan 2024 tarihi Pazartesi günü 15.30’a kadar tamamlatılmasını istedi. İlgili kamu idareleri tarafından aktarılan maaş ücretleri her ay olduğu gibi 15 Nisan 2024 tarihinde hesaplara yatırılacaktır.